Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

lauantai 21. marraskuuta 2020

Joulukalenteri

Voihan korona!

Meidän oli tänään tarkoitus viettää synttäri-nimppareita perheen kesken. Eilen tuli sitten tieto lapsukaiselta: työpaikalla koronapositiivinen. Koska perheeseeni kuuluu kaksi eläkeläistä, joista toinen oli vuosi sitten todella sairaana, emme sitten uskalla riskeerata. Emme vaikka lapsukainen lupasi pysyä poissa täältä vierailun ajan, lapsukainen on käyttänyt maskia eikä ole ollut kuin välillisessä kosketuksessa sairastuneen kanssa. Silti. Sairastuminen olisi liian kova hinta maksaa. 

Tiedän että varsinkin äitini pettyi, vaikka toki itsekin totesi ettei turhia riskejä oteta. Siirsimme juhlaa parilla viikolla eteenpäin. 

Olin ajatellut tehdä vanhuksilleni joulukalenterin ensi viikolla, nyt tein sitten nopeutetulla aikataululla. Toimitus tapahtuu oven taakse, maskitettuna. 


Molemmat kalenterin saajat ovat onneksi siinä kunnossa että voin antaa heidän "leikkiä" tulitikuilla. Ja molemmat pitävät kynttilöistä. Tänä vuona siis purkki jossa 24 tuikkua, osa tuoksukynttilöitä. Tuoksuina tuolla mm. piparkakku, vanilja, metsämarjat ja meri. Tuikkulasin unohdin ostaa eilen Ikeasta, purkki, sammutin ja osa kynttilöistä sieltä. Kuvaamisen jälkeen lisäsin purkkiin vielä ne tulitikutkin


Tuikkujen metalliseen kuoreen lisäsin tussilla numerot, osaan myös pienen viesti, kuten Glad Lucia. Tarkoitus oli printata pienet laput niihin, joissa joku jouluinen teksti, mutta kun halusin nämä nyt äkkiä valmiiksi, laastariksi pettymyshaavan päälle. Ja suoraan sanottuna on ollut olevinaan kiire, tuo kaikkien huonojen tekosyiden äiti, joten en vaan ole ehtinyt tekstejä miettimään. On nyt sitten ainakin paloturvallisempi näin.  Purkin taustalla muuten ystävän piirtämä upea joulukortti silloisista koiristani. Teetu , tämä laitimmainen, on edelleen täällä kanssamme.

Merry Christmas pakettinauha on Rustasta. 

Tämä valmistuu muutamassa minuutissa, jos sattuu olemaan tarvikkeet kotona. Vielä siis ehtii!

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...