Onnistummekohan tänä vuonna?
Olemme siskoni kanssa jo monta vuotta yrittäneet hieman supistaa joulupöydän tarjontaa. Ongelmana on vaan, että isämme kanssa suunnittelimme joka vuosi jotakin uutta pöytään ja jotkut niistä "uutuuksista" jäivät elämään klassikoina joulupöydässämme. Kun siskoni mies on vähintäänkin meidän tasoinen jouluihminen, joka haluaa tuoda omat, ruotsalaiset, perinteensä pöytään, ei pöydän antimet mitenkään vähene, vaikka kuinka yrittäisimme. Onneksi meitä on monta syöjää!
Tämän vuoden uutuudeksi ehdotin alkudrinkkiä. Minusta se oli kivan näköinen ja suhteellisen helposti toteutettavissa, jos vaan ulkona on pakkasta. Pakkanen kun on taatusti siskoni luona täynnä joulun aikaan.
Jouluinen drinkki
Rosmariinia
Karpaloita tai puolukoita
Vettä
(Alkoholitonta) kuohuviiniä
Peitä lasin pohja marjoilla.. Lisää vettä niin että marjat "peittyvät" (ne kelluvat) ja lisää rosmariinin oksa "kuuseksi" lasiin. Anna veden jäätyä, oksan alaosan pitäisi kiinnittyä marjojen sekaan jäähän. Kaada jään päälle kuohuviiniä juuri ennen tarjoilua.
Tänään on mm. kynttiläpäivä USAssa. Huomennahan perinteisesti ikkunalla palaa kaksi kynttilää. Miksi juuri kaksi, siihen on monta erilaista selitystä, yksi on tämä Kaleva-lehdessä ollut selitys: kahta kynttilää poltettiin sotavuosina, toista rintamalle jääneille, toista sieltä palanneille. Minä olen kynttilöiden suurkuluttaja, poltatko sinä kynttilöitä?

Onpas mielenkiintoinen alkumalja! Pakkasta vaan ei, ainakaaan vielä, ole näköpiirissä.
VastaaPoistaAitoja kynttilöitä tulee poltettua vasta joulun ”pääpäivinä”, muulloin ledejä. Keuhko-oireet hillitsevät, niin kauniita kuin aidot liekit ovatkin. 🕯
Hieman huonolta vaikuttaa kyllä tuo "ulkopakastimen" käyttömahdollisuus.
VastaaPoista