Viime vuonna tein marmoroitua suklaata.
Sulatin tummaa ja valkoista suklaata uunissa voipaperin päällä ja kun suklaa oli sulanut, tein grillitikulla siihen raitoja, eli sekoittelin suklaita toisiinsa pyörivin liikkein. Lopuksi pintaan kuivattuja marjoja ja pähkinöitä. Helppoa ja nopeaa!
No, tänä vuonna näin sitten Facebookissa jossakin ryhmässä kuvakaappauksen jostakin kelasta, jossa sama idea toteutettiin piparkakkumuottiin! Siitähän vasta kauniit lahjat saisikin!
Muotin reunaan pistäisin hieman (mautonta) öljyä, kotimainen rypsi on varmaan valintani jos kokeilen, ja sitten sulatetaan suklaata ja pitää varmaan pursottaa muottiin. Mutta kivoilta ne näyttivät.
Tähdetkin olisivat kivoja, mutta epäilen ettei niitä saa ehjänä irti. Onneksi on noita muotteja vuosien varrella kertynyt. On kissoja ja koiria ja itsenäisyyspäiväksi voisi tehdä Suomen muotoisia suklaita!
Sydämet ovat kyllä myös ihania. Tuohon pintaan vielä sokeroitu karpalo ja sellofaaniin. Ihana lahja minusta.
Sokeroidut karpalot
Karpaloita
Valkuainen
Sokeria (tavallista, erikoishienoa, tomusokeria...)
Erottele valkuainen keltuaisesta. Lisää karpalot valkuaiseen ja nosta ne lautaselle niin että saat ylimääräisen valkuaisen pois, pinnalle tulisi jäädä ohut kalvo valkuaista. Kierittele lopuksi karpaloita sokerissa, niin että sokeria tarttuu ohuelti karpalon pintaan. Anna kuivua.
Itse tekisin tässä tapauksessa tavallisella taloussokerilla, näkyisi karpalon kaunis punainen pinta, mutta tomusokerilla saa sitten "lumimarjan", jos sellaisen haluaa suklaan pintaan.
Tänään vietetään kansainvälistä eläinlääkintäpäivää, mutta on myös joulukortin päivä.
Joko joulukortit on postitettu?

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti