Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

sunnuntai 10. lokakuuta 2021

Alkoholilla ja ilman

 Glögimaistelu jatkuu.

Aloitimme itse asiassa Blossan 2021 glögillä maistelumme, koska minua se kiinnosti, tykkään appelsiinista. 

Olihan tämä nyt toki parempaa kuin viime vuoden hammastahna, sitäkin muuten on meillä vielä mukana, äitini ja siskonihan tykkäsivät siitä moskasta. 

Huomaan, että alan olla aika kyllästynyt Blossan outoihin glögeihin, minulle kun glögi kuitenkin on aika perinteisen makuista mausteiltaan, ja nämä nyt ovat enemmän jotakin juomasekoituksen tyyppistä. Voisin ehkä tykätäkin muuten, mutta en glöginä.

Hyvä uutinen oli, että löysimme Blossalta myös alkoholittoman vastaavanlaisen tuotteen, vaikka se ei ihan samaa ollutkaan. 

Blossan Valencia 2021 on 15% alkoholijuoma, joka lienee tarkoitettu geokätköilijöille, kuvaus kun alkaa: 39 °53' 22'' N °5' 5'' W. Aika pohjoisosaan Espanjaan jouduin noilla koordinaateilla, voi toki olla että sisäinen kätköilijäni oli hieman eksysissä.


Niin tai näin, appelsiinilta tuo maistui. Valkoviinipohjainen, maustettu appelsiininkuorilla ja -kukkasilla ja mausteilla. 

Blossan alkoholiton on appelsiini-pomeranssi glögi. Pohjana alkoholiton valkoviini joka on maustettu appelsiininkuorilla ja mausteilla. Ihan kivaa että vuosikertaglögit muistuttavat toisiaan. 

Kaksi joulukuusta meiltä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...