Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

lauantai 23. lokakuuta 2021

Aamupalapohdintaa

 Olen maailman huonoin aamupalan syöjä.

Onneksi nykytutkimuksen mukaan aamiainen ei ole päivän tärkein ateria, vaan yksi tärkeä ateria muiden tärkeiden aterioiden joukossa. Painonhallinan kannalta varmaan olisi hyvä, jos söisin säännöllisesti kaikki ateriat, enkä tankkaisi päivän kaloreita illalla. Mutta minkäs teet. Aamulla vaan nukun jokaisen minuutin joka on tarjolla. 

Nyt kuitenkin mietin, yrittääkö aamupalateollisuus kertoa minulle jotakin?

Kävin siis ruokakaupassa ja törmäsin Kellogsin CornFlakes paketteihin. Olisi sitten ihan pakko ostaa, ihan vaan pakkauksen takia, ainahan noista voi tehdä suklaanameja. Aamupalan en oikein niitä arvosta. 


Sen sijaan siirryin hakemaan Pirkan Cruchy jugurtti-mansikkamysliä, sitä nyt sentään pystyn syömään, ja olin töissä sattunut näkemään että se on roosa nauha-tuote nyt lokakuussa. Samoin oli Pirkan maustamaton jugurtti, sekin tarttui matkaan.

Naapurihyllystä sitten bongasin syyn tähän aamupala avautumiseeni: Elovenan joulukalenteri!

Kuva: Elovena

Tykkään Elovenan annospuuroista, pidän niitä "hätävarana" töissä, jos eväät ovat unohtuneet (niin kuin ne luvattoman usein ovat). Jospa joka aamu saisin maistaa uutta puuroa? Onnistuisikohan? 

Ihan joka aamu ei tarjolla ole uutta makua kuitenkaan, 17 eri puuroa näyttäisi kalenterissa olevan. 

Kaura-siemenet, jossa kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä sekä pellavarouhetta.
Kuulostaa aika terveelliseltä, mutta pidän kyllä siemenistä, joten tämä voisi toimiakin.. 

Kuitu ja kaura vaikuttaa vaan terveelliseltä, mutta tietysti terveellisyys on hyvä asia. Myös Luomu kaura on päässyt neljän viljan lisäksi kalenteriin, ihan peruspuuroja siis. 

Korvapuusti on hauskan jouluinen, pidin siitä kun maistelin viime vuonna. Tosin ei yllättänyt sillä omena-kaneli on suosikkejani. Sekin löytyy kalenterista. 

 Marjaisat omena-mustikka-vadelma, mansikka-mustikka, valkosuklaa-mansikkavadelma, vadelma vähemmällä sokerilla omena-puolukka sekä punaherukka-mansikka ovat myös mukana, ihan hyviä varmaan kaikki, kolmea viimeistä en ole maistanut.

Lisäksi vielä neljä gluteenitonta versiota: peruspuuro, mansikka, vadelma ja omena-mustaherukka.

Kivaa että gluteenittomiakin vaihtoehtoja on, mutta olisikohan kokonaan gluteeniton versio myös ollut tervetullut? 

Tänään kun kävin kaupassa löysin muuten Porvoon jäätelötehtaan kalenterin.Onneksi ei ollut kylmälaukkua matkassa, ei ole terveellinen aamupala, eikä kyllä laktoositonkaan, ainakaan kokonaan, sorbetit toki olisivat. Mielellään löytäisin kokonaan laktoosittoman version, ihan kuten varmaan keliakikko nauttisi siitä gluteenittomasta kalenterista. Toki ainahan voi jakaa perheen kanssa ja syödä vaan ne sorbetit itse. 

Partiolaisten joulukalenteri minulle on tulossa, ehkäpä pitäisi tuohon Elovenanankin satsata?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...