Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

lauantai 17. lokakuuta 2020

Listausta

Joululista.

En kovin usein näihin vastaa, mutta päätin nyt kuitenkin yrittää, Kun Marie oli sivullensa sellaisen pistänyt.

Koska minäkin mielelläni lukisin toisten ajatuksia, jaksaisikohan esim. Joululainen, Pauska, Sara-Villa Emilia, Joulunurkkaus ja Miiskun Maja vastailla?

Viisi sanaa jotka tulevat mieleesi kun kuulet sanan "joulu"?

Perhe, yhdessäoloa, kuusi, kynttilät, lumi (sitä aina toivon)Aiotko tehdä jotain eri lailla tänä jouluna viime vuoteen verrattuna?
Minulle joulu tulee kun saan istua joulupöydän ääreen perheeni kanssa. Missä, mitä pöydässä on tarjolla, se vaihtelee. Perhekin on aika laaja käsite, mutta täällä asuvien lisäksi siihen kuuluu äitini, tätini ja siskoni, tosin joudun joka toinen joulu luopumaan hänestä. Siskoni perhe sitten luonnollisesti myös istahtaa pöytään kanssamme Tänä vuonna olisi "joka toinen" mutta jos Covid-19. on jotakin hyvää niin...

Jatka lausetta: "Ei joulua ilman..."."?
Perhettä. Se on se tärkein asia. Mutta toki on kivaa että kuusi tuoksuu omalla paikallaan ja kynttilät valaisevat oksia. 


Joulupöydän tärkein asia?
Kyllä se on se kokonaisuus. Mutta jos ruokia mietitään niin kalapöytä on suosikkini. Kinkkukin sinne pöytään aina tuodaan, kuten laatikoitakin. Joka vuosi yritämme hieman vähentää tarjolla olevia ruokia, mutta koska minä sekoan joulukuun puolivälissä, se ei oikein onnistu. Kuvittelen kai että kuolemme nälkään. Ja innostun kokeilemaan uusia asioita. Ja sitten haluan kuitenkin tehdä kalapateeta "koska se on niin hyvää aamuyöstä ruisleivän päällä"

Voisitko viettää joulua ulkomailla?
Edelleen, kunhan perhe on ympärillä niin se ja sama, mutta kyllä minä mieluiten olen kotona. Lappiin voisin joskus lähteä, kunhan kaikki tulevat mukaan. 

Jos viettäisit joulua ulkomailla, minne matkustaisit?
Jos olisi pakko niin: Australiassa olisi kiva käydä. Mutta joulukuu Kanadassa varmaan vastaisi aika hyvin Suomen talvea?

Joulukuu -19 Wienissä

Paras joulumusiikki vinkkisi?
Jouluradio! Tosin pidin ajasta jolloin lähetykset alkoivat ensimmäisenä adventtisunnuntaina, nykyään radioaalloillakin joulu alkaa ennen aikojaan. Jouluradiossa kuitenkin soi uuttakin musiikkia klassikoiden lisäksi, joten sitä on mukava kuunnella. 

Paras jouluelokuva?
Näitä on paljon! Saiturin joulu, Jim Carreyn tähdittämänä, vaikka en muuten hänestä näyttelijänä pidäkään. Saiturin joulu on kirjanakin ollut minulle tärkeä ja tämä elokuvaversio vaan jotenkin tuntui "omalta". Onhan tuosta tarinasta toki muitakin elokuvaversioita, mm. Muppettien ja Aku Ankan tähdittäminä. 
Joulutarina on hieno elokuva. Harmittaa ettei kirjaa saa ostaa, kirjastosta lainasin ja ihastuin siihenkin. Tarina ei ole sama kuin elokuvassa mutta yhdessä ne muodostavat hurmaavan kokonaisuuden. Jos joku haluaa omasta kirjastaan luopua, ostan mielelläni!
Ja sitten on tietysti se yksi jouluelokuva ylitse muiden: Die Hard.

Joulutortut vai piparkakut?
Muokkasin hieman kysymystä, sillä "lussekatter" (sahramipulla) ei oikein ole maassamme lyönyt läpi. Torttuja tykkään tehdä, mutta jos pitää valita syön piparkakkuja. Piparkakutkin mielellään taikinana. Fazerin omena-kaneli Jaffakeksit olivat hyviä! Niitä varmaan tulee syötyä. 
Avaatteko joululahjat aamulla vai illalla?
Koska meillä edelleen on pieniä lapsia pöydän ympärillä, avaamme lahjat heti ruokailun jälkeen. Kaikkein pienimmille tontut yleensä toimittavat jonkun paketin (jossa joku kiva elokuva tms. viihdyke) jo aamupäivällä. Malttavat sitten ehkä odottaa että aikuiset saavat syötyä?

Ostatko itsellesi joulukalenterin?
Partiolaisten adventtikalenteri kuuluu jouluuni. Rahatkin menevät hyvään tarkoitukseen. Ja nyt kun tuo partiolaiseni myy niitä niin hankkiminenkin on helppoa. 
Viihdytän itseäni jo ennen ensimmäistä adventtisunnuntaita miettimällä miten se ensimmäinen kynttilä tulee kuvaan, kuka saa olla luciana ja missä se lippumme on kuudes päivä.Koska voi aloittaa joulukoristelun?
Minulta "unohtuu" joka vuosi muutama jouluesine asuntoomme. Voin sitten nauttia niistä ihan koska haluan, mieheni kun taas ei halua joulua sisälle ennen aatonaattoa. Adventtikynttilät toki tulevat esille jo adventiksi. 

Koska joulu ajetaan ulos?
Paha Nuuttihan tuon homman hoitaa. Mieheni on loppiaisen kannalla, mutta koska hän saa tuoda kuusen sisälle viime tinkaan niin minä pidän sitä nuutinpäivään saakka. 


Oli meillä joskus lunta täällä etelässäkin

6 kommenttia:

 1. Oi, olipa mielenkiintoinen postaus ja mukava lukea... ja ihanat kuvat!
  Kiitos haasteesta, vastaan oikein mielelläni! (Menee tosin jonkin verran aikaa ennenkuin ehdin.)
  Tunnelmallista sunnuntaita!

  VastaaPoista
 2. Hmmmmmm... Mielenkiintoista ja mukavaa. Teen postauksen ja vastaan kysymyksiin, kun seuraava vapaapäivä koittaa. Tänks! 😊

  VastaaPoista
 3. Vad kul att läsa dina svar :) känner igen mig ang maten. Det blir alltid mer än vad vi planerat från början... Men åh, har ni inte lussekatter i Finland det som är så gott <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luciatraditionen finns egentligen bara bland oss finlandsvenskar, sakta men säkert börjar hon nämnas även i "huvudnyheterna" den 13.12 Men lussebulle har inte ens jag någonsinn ätit :D Trots min svenska påbrå

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...