Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

tiistai 27. lokakuuta 2020

Lehtiä

 Taas sorruin.

Kotona on jo parikin joululehteä: Kaikkien aikojen Joulu ja 100 ideaa jouluun.

Molemmat tulivat tilattua, vaikka minun olisi jo pitänyt oppia että Kaikkien aikojen Joulu kannattaa ostaa kaupasta. Se kun tuppaa olemaan halvempi siellä. No, tulivatpahan nyt molemmat ihan kotiin tai ainakin postilaatikolle saakka. 

Lehdet ovat hyvin erilaiset keskenään. Kaikkien aikojen on kiiltävälle paperille painettu, hieman arjen luksusta tyylinen lukupaketti, kun taas 100 ideaa on kartonkimainen kansiltaan. 100 ideaa on nimensä mukaisesti täynnä ideoita kun taas kaikkien aikojen on enemmän lukupaketti tyyppinen lehti. 

Molemmat ensisilmäyksellä todella ihania. Tästä alkaa fiilistely! 

Molemmissa lehdissä ihan toteutuskelpoisia ideoita, vaikka monet ideat ovatkin sellaisia joita olen itsekin nähnyt netissä tai aikaisimpina vuosina joululehdissä, mutta kertaushan on opintojen äiti!

Työkaverini mielestä 100 ideaa on parempi kun taas itse tällä kertaa kallistun Kaikkien aikojen puoleen. Yksi syy lienee kannessa oleva kissa ja villasukat! Sukkien ohje löytyy lehdestä, kissaa en ainakaan vielä ole löytänyt siitä. Pitää etsiä tarkemmin. Tämähän on kuin Idefixin metsästys aikoinaan Asterix albumeista

Pääkirjoituksesta muuten bongasin tämän:

"Nautin siitä, että vuodessa on edes yksi ajanjakso, 

jolloin tapahtumat etenevät ennalta-arvattavasti 

ja ympärillä näyttää tutulta ja turvalliselta"

 Tämän oudon vuoden jälkeen se lienee enemmän kuin totta. Vaikka joulukirkko jääneekin väliin tänä vuonna, koronarajoitusten takia, voinen laulaa sen "Jouluyön" vaikka sitten ihan hiljaa itsekseni. Minusta on jotenkin lohdullista laulaa samaa laulua jota isoäitini ja hänen vanhempansakin aikoinaan lauloivat. Perinteissä on jotakin erityisen lohduttavaa näinä hyvin kummallisina korona-aikoina. Ainakin minusta.

4 kommenttia:

  1. Minäkin olen jo ostanut tuon 100 ideaa jouluun -lehden, mutta jemmasin sen vielä hetkeksi. Mitä nopeasti selailin, niin vaikutti hyvältä. Kaikkien aikojen joulua olen myös kaupassa katsonut, mutta en vielä ostanut. Kerrohan sitten mitä pidit! Joulu maalla on myös se lehti, jonka ostan joka vuosi. Siinä on yleensä sitä kaipaamaani vanhanaikaista joulua.

    Tuo lainaamasi teksti on kyllä hyvin sanottu; näinä aikoina joulun merkitys varmasti korostuu monille ihmisille. Kaikki on ollut yhtä myllerrystä koko vuoden, mutta joulu on ja pysyy. Toivottavasti tilanne joulun aikana on niin hyvä, että perheet ja sukulaiset uskaltavat kokoontua yhteen viettämään joulua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kokoonnutaan ellei sitten tule oireita.
      Työnantajani pitää hyvin tiukkaa koronalinjaa ja kotonakin pidän tiukat säännöt voimassa. Haluan että voimme viettää joulua yhdessä

      Poista
  2. Joululehdet ovat huippuja tunnelman luontiin. Pidän mieluusti lehtiä esillä ja lojumassa milloin missäkin sillä kannetkin ovat niin kauniita. Muutama lehti on jo 🌲🤶🎅

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...