Hän myös testailee kaikenlaista uutta ja (minulle) ihmeellistä, joten uusin tuttavuuteni on gomasio. Kyseessä on japanilainen mausteseos jota, ainakin meillä, käytetään suolan tapaan. Kun maistoin sitä ensimmäistä kertaa kysyin paljonko tuotteessa on suolaa, se nimittäin on aika suolaista.
Isänikin totesi että ei noin suolainen tuote voi olla terveellistä. Eipä kai sitten, päätelkää itse:
胡麻塩 eli Gomasio
8 tl kuorimattomia seesaminsiemeniä
1 tl suolaa
hyppysellinen merilevää
Paahda siemeniä kuivalla pannulla, miedolla lämmöllä n. 20 min. Lisää paahtamisen loppuvaiheessa suola. Kaada seos kuivaan astiaan ja lisää halutessasi levää ja pienennä sauvasekoittimella. Purkita ja käytä suolan tapaan. Ei säily "loputtomasti" joten kannattaa tehdä suhteellisen usein, pieninä määrinä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti