Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

torstai 17. tammikuuta 2013

Suolaa, suolaa, vähemmän suolaa!

Ystäväni on aivan loistava keittiössä!

Hän myös testailee kaikenlaista uutta ja (minulle) ihmeellistä, joten uusin tuttavuuteni on gomasio. Kyseessä on japanilainen mausteseos jota, ainakin meillä, käytetään suolan tapaan. Kun maistoin sitä ensimmäistä kertaa kysyin paljonko tuotteessa on suolaa, se nimittäin on aika suolaista.

Isänikin totesi että ei noin suolainen tuote voi olla terveellistä. Eipä kai sitten, päätelkää itse:

 胡麻塩 eli Gomasio

8 tl kuorimattomia seesaminsiemeniä
1 tl suolaa
hyppysellinen merilevää

Paahda siemeniä kuivalla pannulla, miedolla lämmöllä n. 20 min. Lisää paahtamisen loppuvaiheessa suola. Kaada seos kuivaan astiaan ja lisää halutessasi levää ja pienennä sauvasekoittimella. Purkita ja käytä suolan tapaan. Ei säily "loputtomasti" joten kannattaa tehdä suhteellisen usein, pieninä määrinä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...