Luistelija on ihastunut tomaati-basilika seokseen ja sitä nyt sitten tarjotaan harva se päivä täällä kotona. Milloin missäkin muodossa. Yksi suosikeista on "salaatti":
Luistelijan herkkua
Tomaattia
Sipulia
Basilikaa
Pippuria
Suolaa
Tomaatti, sipuli ja basilika pienennetään hyvin pieneksi, kaikki ainekset sekoitetaan keskenään ja pinnalle ripotellaan pippuria ja suolaa.
Koska vieraille ei salattia tarjoiltu, päädyin tekemään piirakan. Pohja tehtiin perintesellä reseptillä ja täyte Kaisa Wargin tyyliin: otetaan mitä löytyy. Lopputulos oli herkullinen.
Tomattipiirakka
Pohja
200 g voita
4 dl kolmen viljan jauhoja
1½ rkl vettä
Nypi voi jauhoihin ja lisää vesi. Koska olen peruslaiska tungen voin ja jauhot tehosekottimeen ja lisään veden. Levitä taikina piirakkavuokaan ja esipaista 200 asteessa n. 10 min
Täyte:
15 kirsikkatomattia
½ sipuli
1 pieni mozzarella
2 dl laktoositonta kermaviiliä
1 dl laktoositonta maitojuomaa
2 kananmunaa
yrttisuolaa
Ripottele halkaistut tomaatit, sipuli- ja mozzarellasilppu piirakkapohjalle. Sekoita loput aineet keskenään, kananmunien rakenteen kuuluu rikkoutua, ja kaada munamaito koko komeuden päälle. Paista piirakkaa vielä noin ½ tuntia 200 asteessa. Ja koska unohdin basilikan, sitä ripoteltiin pinnalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti