Eikä niitä saa sieltä pois vaikka kuinka yrittäisi. En erityisemmin pitänyt kotitaloustunneista koulussa. Ryhmämme oli sinäänsä ihan kiva, mutta ruoat olivat enemmän tai vähemmän outoja.
Kerran teimme hernekeittoa. Itse olin silloin pannukakkuvastaavana, joten en tiedä miten sitä keittoa kuului tehdä tai miten se tehtiin. Lopputulos oli kuitenkin järkyttävä. Vaaleanvihreää vettä jossa lillui harmaita lihamöykkyjä ja vihreitä, kovia herneitä sekä valkoisia "herneenkuoria". YÖK! En muista pidinkö herenkeitosta ennen tätä kokemusta, sen jälkeen an ainakaan ole siitä pitänyt. Hernekeitto kuuluu ruokiin jota mieheni "tekee" lapsille kun loistan poissaolollani. Lundénin purkit ovat kuulema ihan ok. Nyt päätin kuitenkin olla kunnon äiti, joten ostin ½ kg kuivattuja herneitä. Hetken kyllä ajattelin tehdä niistä herenpusseja, sellaisia käytimme voimistelutunneilla, mutta sitten päätin olla aikuinen ja kohdata pelkoni. Siispä hernekeittoa tekemään ja ennen kaikkea maistamaan! Pitäähän tuolle kinkunjämälle keksiä muutakin käyttöä kuin pakkasen täyttäminen.
Aikaa tällaisen keiton tekeminen vaatii, mutta katsotaan nyt mitä siitä tulee!
Hernekeittoa
½ kg kuivattuja herneitä
2½ l vettä
Huuhtele herneet huolellisesti ja pistä herneet likoamaan veteen 10-12 tunniksi.
n 600 g possunlihaa (kinkkua, pekonia, potkaa...)
2 sipulia
2 kasvisliemikuutiota
2 sipulia
2 kasvisliemikuutiota
2 tl meiramia
tarvittaessa suolaa
3 rkl sinappia
Kiehauta herneet liotusvedessään ja kuori vaahto pinnalta. Lisää liha, sipuli ja liemikuutiot. Annan porista kannen alla 2-3 tuntia. Lisää mausteet ja kuumenna keitto. Jos haluat lisätä valkosipulia, tee se loppuvaiheessa. Minä tietenkin lisään valkosipulia. Ihan joka ruokaan. Ja eikun syömään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti