Perheemme perinteinen nettijoulukalenteri on tauolla.
Kuten mainitsin, meille tärkeä henkilö on poissa ja inspiraationi joulun suhteen on aika pyöreä nolla. Joulu tulee kuitenkin, oli minun inspiraationi taso mikä tahansa, joten päätin pitää kiinni traditioista ja niihen toki kuuluu ruoka suurena osana. Törkeintä kuitenkin on saada istua alas perheen kanssa ja nauttia toistemme seurasta.
Päätin toteuttaa tänne jouluaakkoset, edellisestä kerrasta on jo aikaa. Samoja ruokiahan tässä varmaan esitellään, ensimmäisenä Appelsiinigraavattu lohi. Kuten totesin, traditiot ovat tärkeitä! Jotta ehtisin saamaan jokaisen kirjaimen esiteltyä aattoon mennessä, aloitan jo tänään.
Toivottavasti joku, jolla ehkä myös on joulutunnelma kateissa, saa tästä inspiraatiota,
Minun A:ni on appelsiinigraavattu lohi. Meillä on graavattu whiskeyllä, punajuurella, ginillä, havuilla, mutta perinteinen ja appelsiini päätyvät vuodesta toiseen joulupöytäämme.
Päivän linkkinä tarjoan Amerikkalaisen piparijuustokakun. En ole tehnyt, mutta ehkäpä kokeilen tätä jossakin vaiheessa
Appelsiinigraavattu lohi
n 1 kg lohifilettä kahtena palana
juoksevaa hunajaa ohuelti, niin että kalan pinta peittyy
1-2 luomuappelsiinia: kuoret+mehu
timjania tuoreena tai muutama ruokalusikallinen kuivattuna (niin että sitä on siinä kalan pinnalla)
n. 1 dl ruokasuolaa (reippaasti pinnalle)
mustapippuria maun mukaan
Siirrä pussi jääkaappiin. Pussia käännellään muutamia kertoja päivässä Saa mielellään tekeytyä 2 päivän ajan.
Inspiroivaa tiistaita!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti