Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

lauantai 9. tammikuuta 2021

Matkakuvahaaste 2/10

 Tavallaan näitä matkoja on hauska muistella.

Aika paljon matkustimme kun lapset olivat pieniä, heille oli kiva antaa mahdollisuus nähdä maailmaa ja turistikohteet, jonne pääsi suhteellisen edukkaasti, olivat ihan riittävän jännittäviä heille. 


Pisin lentomatka, jonka pienten kanssa teimme, oli Thaimaahan. Joulukuussa 2013 kävimme Krabilla, siitä olen kertonut myös täällä. Nähtävää ja ihmeteltävää riitti ihan joka päivälle. 

Hotellilta oli muutama 100 metriä rannalle jossa apinat juoksentelivat vapaina. Se, jos joku, oli aikamoista. Siinä oli äiti helisemässä kun kertoi raivotaudista ja kirpuista. Hyvin lapset oppivat ettei eläimiin saa koskea. Ihan omankin terveyden takia, mutta toki myös siksi että villieläin ei ole lemmikki. Kuten ei katukissakaan. 


Hotellin upea allasalue jäi kokematta meren läheisyyden takia, veden äärellä, tai vedessä, vietimme lähes koko matkan. Tytöt olivat oppineet melomaan, joten kävimme melomassa yhtenä päivänä, lisää siitä retkestä Arielin blogissa. Vaikka eivät omat kajakit mukana olleetkaan, sinne tuo retki kuitenkin päätyi. Kyllä on muuten kajakeissa eroa, sen toki tiesimmekin. Tuollainen tasapohjainen kaksikko on todella raskas melottava. 


Krabi oli todella mukava paikka, turistiansa tai ei. Ystävällisiä ihmisiä, siistiä ja luonto on upea. Toivottavasti se myös pysyy sellaisena. Turismi kun valitettavasti ei oikein suojaa luonnon moninaisuutta. Tosin paikallisille se on usein aikamoinen pelastus. Turistit kun myös tuovat sitä rahaa tullessaan. 



2 kommenttia:

  1. Lomakuvat ovat melkoisia aarteita juuri nyt. Itsellä on matkustukseen tullut erikoisen vieraantunut olo. Ehkä se mennee ohi kun koronakin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomaan itse nauttivani siitä että saan muistella matkoja :) Ja todellakin alkaa olla vieraantunut olo matkustelusta, tällä hetkellä oikeasti mietin minne olisi kiva lähteä, kokemuksena. Ei pelkkää matkustelua matkustelun takia.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...