Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

lauantai 19. marraskuuta 2016

Siskoni mielipide, johon yhdyn

Äiti tilasi Kaikkien aikojen Joulu lehdet.

Itse olen muutaman vuoden boikotoinut, kun en jatkuvaa tilausta saa irtisanottua millään, vaan laskuja tulee joka vuosi. Päätin muutamia vuosia sitten satsata johonkin toiseen lehteen vaihteen vuoksi ja tuli karhukirje. Toki sain sen laskun peruttua, ja luulin että myös tilauksen, mutta silti seuraavana vuona tuli lasku. Sama tarina tänäkin vuonna. Katsotaan ensi vuonna jos lasku jo jäisi tulematta. Ehkä sitten voin tilata lehden uudestaan?

Ensimmäinen äidin tilaamista saapui jo jonkin aikaa sitten ja isänpäivän istuimme sitten siskoni kanssa selailemassa lehteä.


Koska Kaikkien aikojen Joulu lehdet on jaettu kahteen. joista jälkimmäiseen kerätään Kaikkien aikojen Jouluherkut, on se toinen osa se jota itse odotan innokkaammin.

Tässä numerossa on keskitetty fiilistelemään joulukodeissa ja askartelemaan vessapaperirullista. Esimerkiksi tehtiin joulukalenteri, joka täällä toteutettiin jo kolme vuotta sitten. Ymmärrän toki että nykyaikana ideat leviävät somessa valon nopeudella, mutta silti tuo idea tuntui niin käytetyltä.


Lehdessä myös ihmeteltiin minne päätyvät kuolinpesien joulukoristeet? Oletusarvoisesti samoihin paikkoihin minne muutkin tavarat kuolinpesästä? Tai ehkä sinne kirppareille josta pitäisi hakea askartelumateriaaleja jotta saisi konttiin täytettä. Sinäänsä pidän ajatuksesta käyttää kierrätysmateriaaleja, ja niitä on tässä lehdessä todellakin hyödynnetty, mutta oikeastaan mikään ideoista sytyttänyt minua. Paitsi ehkä nuo kuvan joulukuuset.

Siskon väitti ettei lehti ansaitse edes yhtä joulukuusta, hän selvästikin seuraa blogiani. Olen yrittänyt saada hänestä toista kirjoittajaa tänne, mutta vielä en ole onnistunut ylipuhumaan. Harmi, hän on lähes yhtä jouluhörhö kuin minä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...