Jääkaappiin oli jäänyt pala marsipaania, joka oli pinnaltaan kovaa kuin kivi. Äitini taas pyysi apua, isän syntymäpäiville piti saada tuoretta pullaa. Tunnustan, ettei pullan leipominen ole lempipuuhaani, sen sijaan partiolaiselta voi pyytää apua. Siispä pyysin että partiolainen tekisi bostonpullaa, tällä kertaa marsipaanitäytteellä.
Raastoin tuon kovettuneen korpun, riitti että pinnan sai rikki, sisältä marsipaani oli edelleen ihan pehmeää.
Marsipaanibostoni
50 g hiivaa
5 dl laktoositonta maitoa
1 dl sokeria
5 dl laktoositonta maitoa
1 dl sokeria
½ tl suolaa
150 g voita
n. 13 dl jauhoja
n. 13 dl jauhoja
50 g voita
marsipaania
sokeria
marsipaania
sokeria
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maidon joukkoon ja lisää suola ja sokeri. Sekoita. Sulata voi ja lisää se seokseen. Sekoita joukkoon jauhot ja alusta taikinaa kunnes se on joustavaa.
Siirrä kohoamaan vedottomaan, lämpimään paikkaan n. ½ tunniksi.
Kauli taikinasta levy ja levitä pinnalle voi ja marsipaani sekä tarvittaessa hieman sokeria. Rullaa pitkältä sivulta ja leikkaa rullasta noin 4 cm paksuisa paloja ja lado ne uunivuokaan. Anna kohota sen hetken kun uuni lämpenee 200 asteiseksi ja paista n. 30 min
Raastettua mantelimassaa |
Marsipanbostoni
50 g jäst
5 dl laktosfri mjölk
1 dl socker
5 dl laktosfri mjölk
1 dl socker
½ tsk salt
150 g smör
ca. 13 dl vetemjöl
ca. 13 dl vetemjöl
50 g smör
marsipan
socker
marsipan
socker
Värm mjölken till ca 37 grader. Smula jäste och blanda den med mjölken, tillsätt socker och salt. Smält smöret och häll i det i blandningen Blanda i mjölet och knåda tills degen känns mjuk.
Låt jäsa på ett dragfritt, varmt ställe i ca en halv timme.
Kavla ut degen till en platta och bred på smör och marsipan, vid behov också lite socker. Rulla plattan från långsidan till en rulle och skär ut ca 4 cm tjocka bitar. Rada bitarna i en ungsfast form.
Låt jäsa under tiden ugnen värms upp till 200 grader och grädda sedan i ca 30 minuter.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti