Olen jo kauan suunnitellut tekeväni itse perunasalaattia, mutta aina on jäänyt tekemättä.
Tänään sitten innostuin ja tein kahta erilaista, josta päätin maistatuttaa kotona olevalla perheenjäsenellä sitruunaista versiota lounaalla. Syy kahteen versioon on että Pirkka valikoimaan oli ilmestynyt laktoositon turkkilainen jugurtti. Pitihän sitäkin kokeilla! Huomenna sitten perinteisempi versio.
Sitruunainen perunnasalaatti
n. 1 kg perunoita
suolaa keitinveteen
3 herkkukurkkua
1 sipuli
n 500 g Pirkka laktoositonta turkkilaista jugurttia
3 rkl sitruunapippuria
1 rkl hunajaa
3 rkl sirtuunamehua
Keitä perunat. Kuutioi perunat ja kurkut ja silppua sipuli. Sekoita kastikkeen aineet keskenän ja kaada kaada kaikki ainekset tarjoilukulhoon ja sekoita kunnolla. Anna jäähtyä jääkaapissa.
Hauskaa vappua!
Potatissallad med citron
ca. 1 kg potatis
salt
3 kryddgurkor
1 lök
ca 500 g Pirkka laktofri turkisk youghurt
3 msk citronpeppar
1 msk honung
3 msk citronsaft
Koka potatisen i lätt saltat vatten. Tärna potatisen, löken och gurkan Blanda youghurten med citronsaften, honungen och pepparn. Häll allting i en stor skål och blanda väl. Låt svalna i kylskåp.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti