Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Usko vanhempiasi!

Koska nuorimmaisemme ei syö raakaa kalaa, jouduin keksimään hänellekin jonkun alkupalan vapuksi.

Päädyin, Hellapoliisin innoittamana, katkarapusalaattiin. Minulla oli olevinnan kiire, joten katkaravut eivät ehtineet kunnolla sulmanaa, saatika valumaan, joten aika vetistä tuo oli. Isäni viisauksia lainaten: ruokaa tehdessä ei saa olla kiire. Taas kerran sain oppia että kannattaa kuunnella vanhempiaan. Kuten äitini toteaisi: Gammal är äldst. Tarkoittaen että on kuunneltava kokemuksen syvää rintaääntä.

Katkarapusalaatti

500 g kuorittuja katkarapuja
n 500 g Pirkka laktoositonta turkkilaista jugurttia
1½ punaista paprikaa
2 keitettyä kananmunaa
3 rkl valkosipulisinappia
pippurisekoitusta
1 sitruunan mehu
tilliä

Pilko paprika ja kananmunat. Sekoita jugurttiin pippuri, sinappi ja mehu. Sekoita kaikki aineet keskenään ja lisää joukkoon vielä tilliä.


Vår yngsta dam äter inte rå fisk.

Allstå måste jag hitta på något som förrätt och henne också till första maj.
Jag bestämde mig för räkor, men tyvärr låtsades jag ha lite skyndsamt, så de hann varken tina ordentligt eller rinna av. Min pappa har någongång sagt att man inte skall ha skyndsamt när man lagar mat. Kanske jag borde lära mig att lyssna på mina föräldrar, för som mamma skulle säga: Gammal är äldst.

Räksallad

500 g skalade räkor
ca 500 g Pirkka laktosfri turkisk youghurt
1½ röd paprika
2 kokta ägg
3 msk vitlökssenap
peppar
saft från 1 citron
dill

Skär paprikan och äggen i bitar. Rör ihop youghurt, peppar, senap och saft. Bland ihop alla ingredienser och tillsätt ännu dillen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...