Päädyin, Hellapoliisin innoittamana, katkarapusalaattiin. Minulla oli olevinnan kiire, joten katkaravut eivät ehtineet kunnolla sulmanaa, saatika valumaan, joten aika vetistä tuo oli. Isäni viisauksia lainaten: ruokaa tehdessä ei saa olla kiire. Taas kerran sain oppia että kannattaa kuunnella vanhempiaan. Kuten äitini toteaisi: Gammal är äldst. Tarkoittaen että on kuunneltava kokemuksen syvää rintaääntä.
Katkarapusalaatti
500 g kuorittuja katkarapuja
n 500 g Pirkka laktoositonta turkkilaista jugurttia
1½ punaista paprikaa
2 keitettyä kananmunaa
3 rkl valkosipulisinappia
pippurisekoitusta
1 sitruunan mehu
tilliä
Pilko paprika ja kananmunat. Sekoita jugurttiin pippuri, sinappi ja mehu. Sekoita kaikki aineet keskenään ja lisää joukkoon vielä tilliä.
Allstå måste jag hitta på något som förrätt och henne också till första maj.
Jag bestämde mig för räkor, men tyvärr låtsades jag ha lite skyndsamt, så de hann varken tina ordentligt eller rinna av. Min pappa har någongång sagt att man inte skall ha skyndsamt när man lagar mat. Kanske jag borde lära mig att lyssna på mina föräldrar, för som mamma skulle säga: Gammal är äldst.
Räksallad
500 g skalade räkor
ca 500 g Pirkka laktosfri turkisk youghurt
1½ röd paprika
2 kokta ägg
3 msk vitlökssenap
peppar
saft från 1 citron
dill
Skär paprikan och äggen i bitar. Rör ihop youghurt, peppar, senap och saft. Bland ihop alla ingredienser och tillsätt ännu dillen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti