Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Aamupalalla

Olen aiemminkin hehkuttanut Tomtens Dotter-blogia.

Tällä kertaa ihastuin nopeatekoiseen, levittyvään maksapasteijaan. Tai oikeastaan, jos ollaan ihan rehellisiä, maksapasteijan jatkojalostukseen, sillä pohjana käyteään valmista maksapasteijaa.

Kun vielä sai jouluahjaksi ihanaa, kotitekoista näkkileipää, oli päivän aamupala selvä valinta. Jouluinen näkkäri! Tosin taas hieman muuntelin ohjetta, kun ei sattunut olemaan madeiraa kotona. Ja suurensin satsia, kun tein naapuriinkin lahjan.

"Laiskiaisen" maksapasteija

600 g maksapasteijaa 
200 g tuoreita herkkusieniä
1 pieni sipuli 
6 rkl sherryä
1 dl laktoositonta kuohukermaa
1 tl suolaa
2 tl mustapippuria

Pilko sipuli ja sienet. Sekoita mausteet ja sherry kattilassa, lisää sipulit ja sienet. Keitä kunnes neste on hävinnyt, siihen menee tovi kun sienistä irtoaa nestettä aika runsaasti. Jäähdytä.
Sekoita maksapasteija ja kerma, seoksen tulee olla notkeaa, lisää tarvittaessa kermaa. Sekoita joukkoon sieniseos. Lisää tarvittaessa mausteita ja jos haluat, tilka rommia tai konjakkia.
Anna makujen tasaantua yön yli jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...