Olen aiemminkin hehkuttanut Tomtens Dotter-blogia.
Tällä kertaa ihastuin nopeatekoiseen, levittyvään maksapasteijaan. Tai oikeastaan, jos ollaan ihan rehellisiä, maksapasteijan jatkojalostukseen, sillä pohjana käyteään valmista maksapasteijaa.
Kun vielä sai jouluahjaksi ihanaa, kotitekoista näkkileipää, oli päivän aamupala selvä valinta. Jouluinen näkkäri! Tosin taas hieman muuntelin ohjetta, kun ei sattunut olemaan madeiraa kotona. Ja suurensin satsia, kun tein naapuriinkin lahjan.
"Laiskiaisen" maksapasteija
600 g maksapasteijaa
200 g tuoreita herkkusieniä
1 pieni sipuli
6 rkl sherryä
1 dl laktoositonta kuohukermaa
1 tl suolaa
2 tl mustapippuria
Pilko sipuli ja sienet. Sekoita mausteet ja sherry kattilassa, lisää sipulit ja sienet. Keitä kunnes neste on hävinnyt, siihen menee tovi kun sienistä irtoaa nestettä aika runsaasti. Jäähdytä.
Sekoita maksapasteija ja kerma, seoksen tulee olla notkeaa, lisää tarvittaessa kermaa. Sekoita joukkoon sieniseos. Lisää tarvittaessa mausteita ja jos haluat, tilka rommia tai konjakkia.
Sekoita maksapasteija ja kerma, seoksen tulee olla notkeaa, lisää tarvittaessa kermaa. Sekoita joukkoon sieniseos. Lisää tarvittaessa mausteita ja jos haluat, tilka rommia tai konjakkia.
Anna makujen tasaantua yön yli jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti