Lammasta on syöty.
Koska tahdoin jotakin uutta, tällekin vuodelle, päädyin surffailemaan hieman.
BBC:n Good Food on tämän vuoden reseptini taustalla, joten päätin jatkaa heidän linjallaan ja tein lisukkeeksi heidän ehdottamaan jugurttikastiketta. Tein toki perinteisen kermakastikkeenkin, kukaan ei maistanukaan sitä!
Koska en saanut kreikkalaista jugurttia laktoosittomana päädyin turkkilaiseen.
Granaattiomenaa olen maistanut ensimmäisen kerran joskus 70-luvun loppupuollella kun isäni toi oudon hedelmän kotiin Neuvostoliitosta. Nyt tätä outoutta saa ihan lähikaupastakin, joten miksi en olisi herättänyt makumuistoja henkiin?
Granaattiomena-minttujugurtti
n. 200 g laktoositonta turkkilaista jugurttia
½ granaattiomenan siemenet (ja mehu)
½ granaattiomenan siemenet (ja mehu)
pieni kourallinen mintunlehtiä hienonnettuna
suolaa maun mukaan
suolaa maun mukaan
Sekoita aineet keskenään. Anna makujen tasaantua hetken.
Ja kaveriksi tälle, mikäli joku ei satu tykkäämään granaattiomenasta, kun nyt sitä jugurttia sattui olemaan
Tsatsiki
n. 200 g laktoositonta turkkilaista jugurttia
½ kurkku raastettuna
1 iso valkosipulin kynsi
½ sitruunan mehu
1 iso valkosipulin kynsi
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
(hunajaa)
(hunajaa)
Anna raastetun kurkun valua hetki siivilässä että ylimääräinen neste häviää. Murskaa valkosipuli jugurtin sekaan, lisää mehu ja mausteet ja makeuta hunajalla tarvittaessa. Lisää kurkku. Anna makujen tasaantua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti