Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

lauantai 4. huhtikuuta 2015

Lampaalle kastikkeita

Lammasta on syöty.

Koska tahdoin jotakin uutta, tällekin vuodelle, päädyin surffailemaan hieman.

BBC:n Good Food on tämän vuoden reseptini taustalla, joten päätin jatkaa heidän linjallaan ja tein lisukkeeksi heidän ehdottamaan jugurttikastiketta. Tein toki perinteisen kermakastikkeenkin, kukaan ei maistanukaan sitä!

Koska en saanut kreikkalaista jugurttia laktoosittomana päädyin turkkilaiseen. 

Granaattiomenaa olen maistanut ensimmäisen kerran joskus 70-luvun loppupuollella kun isäni toi oudon hedelmän kotiin Neuvostoliitosta. Nyt tätä outoutta saa ihan lähikaupastakin, joten miksi en olisi herättänyt makumuistoja henkiin?

Granaattiomena-minttujugurtti

n. 200 g laktoositonta turkkilaista jugurttia
½ granaattiomenan siemenet (ja mehu)
pieni kourallinen mintunlehtiä hienonnettuna
suolaa maun mukaan

Sekoita aineet keskenään. Anna makujen tasaantua hetken.

Ja kaveriksi tälle, mikäli joku ei satu tykkäämään granaattiomenasta, kun nyt sitä jugurttia sattui olemaan

Tsatsiki

n. 200 g laktoositonta turkkilaista jugurttia
½ kurkku raastettuna
1 iso valkosipulin kynsi
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
(hunajaa)

Anna raastetun kurkun valua hetki siivilässä että ylimääräinen neste häviää. Murskaa valkosipuli jugurtin sekaan, lisää mehu ja mausteet ja makeuta hunajalla tarvittaessa. Lisää kurkku. Anna makujen tasaantua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...