Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Kantapää

Yhdessäneulomista, viikko 5-

Projekti jatkuu värillä 6 eli vaalean violetilla: 
"Seuraavaksi neulo kantapaa haluamallasi tavalla varilla jonka aikaisemmin valitsit.
Kaytan tahan puolet kaikista silmukoista. Neulon ees taas samoja silmukoita muodostaen kantapaan takaosan seuraavalla tavalla:
Neulo suoraa tai vahvistettua (oikealla nosta joka toinen silmukka neulomatta, nurjalla neulo nurjaa normaalisti) kunnes kantalappu on nelion muotoinen.
Jaa kantapaa kolmeen yhtasuureen osaan, jos silmukoita ei saa jaettua tasan kolmella, laita erineva maara keskelle, sivuilla tulee olla sama maara, merkkaa nama kohdat. Neulo joko sileaa tai vahvistettua yhden silmukan paahan vasemmasta merkista ja neulo silmukat yhteen takakautta.

Kaanna ympari ja nosta ensimmainen silmukka. Neulo nurjaa yhden silmukan paahan merkista ja neulo nurjalla seuraavat kaksi yhteen, kaanna tyo ja nosta ensimmainen silmukka neulomatta. Toista tata kunnes sivuilla ei ole enaa silmukoita jaljella, vaan olet ne kaikki kaventanut, vain keskisilmukat ovat puikolla.
Neulo viela kantapaan oikeaan reunaan (oikea, jos sukka olisi jalassasi) ja apupuikkoa kayttaen nosta joka toiselta rivilta kantalapun reunasta silmukka. Joskus voit joutua nostamaan ylimaaraisen silmukan reunasta jotta sinne ei jaa reikaa. Neulo nama silmukat takakautta. Jatka kunnes tulet jalleen kantalapun reunaan, nosta silmukat kuten edella ja neulo samaan tyyliin takakautta.
Tassa oli kantapaa, mutta jos teit kantapaan minun ohjeeni mukaan, niin tarvitset varmaan seuraavaksi kiilakavennukset jotta sukkasi istuisi hyvin, silla sinulla on varmaan enemman silmukoita juuri nyt kuin istuva sukka tarvitsisi. Kiilakavennukset eivat kuulu taman viikon antimiin, mutta jos noudatit tata kantapaata niin muista ensi viikolla aloittaa tyosi ohjeiden mukaan jotka annan."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...