Facebookissa oli taas mainosresepti, tällä kertaa Järvikylän rosmariini-toffee oli resepti joka kummitteli etusivullani. Inhoan tofffen keittämistä, en koskaan malta keittää kermaseosta riittävän kauan. Saa nähdä saanko näistäkään toffeita vai jäävätkö nestemäiseksi siirapiksi. Ei väliä, tämä massa on niin herkullista että lusikoin vaikka itse suoraan muotista! Minun ottamaa kuvaa ette saa, vielä odotan että jähmettyisi tuo massa.
Hieman olen taas reseptiä mukannut, mutta annettakoot se minulle anteeksi
Rosmariini-toffeet
2 isoa oksaa Järvikylän rosmariiniahyppysellinen kanelia
5 dl laktoositonta kuohukermaa
2 dl sokeria
¾ dl tummaa siirappia
Laita rosmariinin oksat ja kaneli kattilaan. Lisää kuohukerma, sokeri ja siirappi. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja keitä kunnes toffeemassan lämpötila on 120°–125°.
Poista rosmariinin varret keittiöpihdeillä. Kaada seos pieneen leivinpaperoituun vuokaan. Anna jähmettyä viileässä. Paloittele levy. Säilytä viileässä.
Rosmarin-toffee
2 kvistar rosmarin1 nypa kanel
5 dl laktosfri vispgrädde
2 dl socker
¾ dl mörk sirap
Lägg rosmarinen och kanelen i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna Koka upp och låt koka under omrörning tills temperaturen är mellan 120°–125°.
Lyft bort rosmarinens kvistar. Häll i en form på bakplåtspapper. Ställ svalt och låt stelna. Dela i bitar. Förvara svalt
Kuva ja alkuperäinen ohje |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti