Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

torstai 15. joulukuuta 2016

Tuoreita yrttejä

Nyt en malta odottaa!

Facebookissa oli taas mainosresepti, tällä kertaa Järvikylän rosmariini-toffee oli resepti joka kummitteli etusivullani. Inhoan tofffen keittämistä, en koskaan malta keittää kermaseosta riittävän kauan. Saa nähdä saanko näistäkään toffeita vai jäävätkö nestemäiseksi siirapiksi. Ei väliä, tämä massa on niin herkullista että lusikoin vaikka itse suoraan muotista! Minun ottamaa kuvaa ette saa, vielä odotan että jähmettyisi tuo massa.

Hieman olen taas reseptiä mukannut, mutta annettakoot se minulle anteeksi

Rosmariini-toffeet

2 isoa oksaa Järvikylän rosmariinia 
hyppysellinen kanelia
5 dl laktoositonta kuohukermaa
2 dl sokeria
¾ dl tummaa siirappia 

Laita rosmariinin oksat ja kaneli kattilaan. Lisää kuohukerma, sokeri ja siirappi. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja keitä kunnes toffeemassan lämpötila on 120°–125°.

Poista rosmariinin varret keittiöpihdeillä. Kaada seos pieneen leivinpaperoituun vuokaan. Anna jähmettyä viileässä. Paloittele levy. Säilytä viileässä.

Rosmarin-toffee

2 kvistar rosmarin  
1 nypa kanel
5 dl laktosfri vispgrädde
2 dl socker
¾ dl mörk sirap 

Lägg rosmarinen och kanelen i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna Koka upp och låt koka under omrörning tills temperaturen är mellan 120°–125°.

Lyft bort rosmarinens kvistar. Häll i en form på bakplåtspapper. Ställ svalt och låt stelna. Dela i bitar. Förvara svalt

Kuva ja alkuperäinen ohje

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...