Koska Buzzador kampanja oli meneillään, ilmoitin että siinä tapauksessa kokeillaanpa SteviaSweetiä.
Reseptin haimme Hermesetaksen sivuilta ja sitten tutustuimme tuotteeseen.
Suklaakakku
2 munaa
1,5 dl Hermesetas SteviaSweet-makeutusjauhetta
1 rkl kuumaa vettä
50 g margariinia (sulatettua)
1¼ dl laktoositonta kevytmaitojuomaa
2,5 dl vehnäjauhoa
1 ¾ tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kuumaa vettä
50 g margariinia (sulatettua)
1¼ dl laktoositonta kevytmaitojuomaa
2,5 dl vehnäjauhoa
1 ¾ tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
Kuumenna uuni 175 asteiseksi. Voitele ja jauhota
pitkänomainen yhden litran kokoinen vuoka.
Sekoita kananmunat, Hermesetas-makeutusjauhe sekä yksi ruokalusikallinen kuumaa
vettä. Vatkaa kunnes taikina on ilmava. Lisää juokseva margariini ja maito taikinaan. Sekoita vehnäjauhot,
leivinjauhot, kaakaojauhe sekä vaniljasokeri. Siivilöi jauhoseos taikinaan ja
sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 25–30 minuuttia.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 25–30 minuuttia.
Ihan hyvän makuinen kakku ja nopea valmistaa. Hermesetas käyttäytyi ihan perinteisen sokerin tavoin, joten mitään erityisiä toimenpiteitä ei tarvittu. Kakku irtosi kiltisti vuoasta ja nousi mukavan kuohkeaksi uunissa.
Hermesetaksen sivuilla oli myös energiamäärät listattuna ja koska seurasimme reseptiä niin lisätään nyt nekin vielä tänne:
kJ
|
kcal
|
hiilihydraatteja
|
rasvaa
|
|
Koko leivonnainen
|
4970
|
1187
|
135,0 g
|
56,7 g
|
Yksi pala
|
414
|
99
|
11,2 g
|
4,7 g
|
Palan koko nyt tietysti vaihtelee sen mukaan minkä kokoisen palasen kukin leikkaa, mutta suuntaa antava tuo tieto on.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti