Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

maanantai 29. kesäkuuta 2015

Vähemmän sokeria

Ratsastaja tahtoi leipoa.

Koska Buzzador kampanja oli meneillään, ilmoitin että siinä tapauksessa kokeillaanpa SteviaSweetiä.

Reseptin haimme Hermesetaksen sivuilta ja sitten tutustuimme tuotteeseen.

Suklaakakku

2 munaa
1,5 dl Hermesetas SteviaSweet-makeutusjauhetta
1 rkl kuumaa vettä
50 g margariinia (sulatettua)
1¼ dl laktoositonta kevytmaitojuomaa
2,5 dl vehnäjauhoa
1 ¾ tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

Kuumenna uuni 175 asteiseksi. Voitele ja jauhota pitkänomainen yhden litran kokoinen vuoka.
Sekoita kananmunat, Hermesetas-makeutusjauhe sekä yksi ruokalusikallinen kuumaa vettä. Vatkaa kunnes taikina on ilmava. Lisää juokseva margariini ja maito taikinaan. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhot, kaakaojauhe sekä vaniljasokeri. Siivilöi jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 25–30 minuuttia.





Ihan hyvän makuinen kakku ja nopea valmistaa. Hermesetas käyttäytyi ihan perinteisen sokerin tavoin, joten mitään erityisiä toimenpiteitä ei tarvittu. Kakku irtosi kiltisti vuoasta ja nousi mukavan kuohkeaksi uunissa. 

Hermesetaksen sivuilla oli myös energiamäärät listattuna ja koska seurasimme reseptiä niin lisätään nyt nekin vielä tänne:


kJ
kcal
hiilihydraatteja
rasvaa
Koko leivonnainen
4970
1187
135,0 g
56,7 g
Yksi pala
414
99
11,2 g
4,7 g

Palan koko nyt tietysti vaihtelee sen mukaan minkä kokoisen palasen kukin leikkaa, mutta suuntaa antava tuo tieto on.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...