Ratsastajakin leipoi kakun.
Olenkin aiemmin kertonut että hän rakastaa kolmen suklaan kakkua, mutta tällä kertaa oli tarkoitus ehdä hieman erilainen kerroskakku. Alkuperäinen, hieman muunnettu versio, on Pirkka lehdestä, Fazerin mainoksesta,
Moussekakku
Pohja:
175 g keksejä (meillä suklaahippukeksejä)
175 g keksejä (meillä suklaahippukeksejä)
50 g sulatettua laktoositonta voita
Täyte 1:
3 liivatelehteä
vettä
2 dl laktoositonta kuohukermaa
200 g Fazerin tummaa suklaata
200 g Valio laktoositon maustettu rahka appelsiini
3/4 dl sokeria
2 rkl appelsiinimehua
Täyte 2:
4 liivatelehteä
vettä
vettä
2 dl laktoositonta kuohukermaa
400 g Valio laktoositon maustettu rahka appelsiini
2 rkl sokeria
2 rkl appelsiinimehua
Murskaa (murusta) keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Pingota leivinpaperi irtovuoan pohjalle ja levitä muruseos päälle. Pistä jäähtymään.
Pistä liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Sulata suklaa vesihauteessa. Yhdistä rahka ja sokeri. Sekoita joukkoon suklaa. Vaahdota kerma. Sulata liivate kuumaan appelsiinimehuun. Sekoita liivatemehu rahkaseokseen. Käännä varovasti kuohukermaan. Kaada vuokaan keksiseoksen päälle. Siirrä hyytymään jääkaappiin ainakin 30 minuutiksi
Laita liivatelehdet likoamaan. Yhdistä rahka ja sokeri. Vaahdota kerma. Sulata liivate kuumaan appelsiinimehuun. Sekoita liivatemehu rahkaseokseen. Käännä varovasti kuohukermaan. Kaada vuokaan suklaatäytteen päälle.
Tasoita pinta ja hyydytä kakkua vähintään 4 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti