Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Erilainen kerroskakku

Ratsastajakin leipoi kakun.

Olenkin aiemmin kertonut että hän rakastaa kolmen suklaan kakkua, mutta tällä kertaa oli tarkoitus ehdä hieman erilainen kerroskakku. Alkuperäinen, hieman muunnettu versio, on Pirkka lehdestä, Fazerin mainoksesta, 

Moussekakku

Pohja:
175 g keksejä
(meillä suklaahippukeksejä)
50 g sulatettua laktoositonta voita

Täyte 1:
3 liivatelehteä
vettä
2 dl laktoositonta kuohukermaa
200 g Fazerin tummaa suklaata
200 g Valio laktoositon maustettu rahka appelsiini
3/4 dl sokeria
2 rkl appelsiinimehua

Täyte 2:
4 liivatelehteä
vettä
2 dl laktoositonta kuohukermaa
400 g Valio laktoositon maustettu rahka appelsiini
2 rkl sokeria
2 rkl appelsiinimehua

Murskaa (murusta) keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Pingota leivinpaperi irtovuoan pohjalle ja levitä muruseos päälle. Pistä jäähtymään.

Pistä liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Sulata suklaa vesihauteessa. Yhdistä rahka ja sokeri. Sekoita joukkoon suklaa. Vaahdota kerma. Sulata liivate kuumaan appelsiinimehuun. Sekoita liivatemehu rahkaseokseen. Käännä varovasti kuohukermaan. Kaada vuokaan keksiseoksen päälle. Siirrä hyytymään jääkaappiin ainakin 30 minuutiksi 

Laita liivatelehdet likoamaan. Yhdistä rahka ja sokeri. Vaahdota kerma. Sulata liivate kuumaan appelsiinimehuun. Sekoita liivatemehu rahkaseokseen. Käännä varovasti kuohukermaan. Kaada vuokaan suklaatäytteen päälle.

Tasoita pinta ja hyydytä kakkua vähintään 4 tuntia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...