Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Taideteos

Ratsastajalta on turha kysyä minkälaisen synttärikakun hän haluaa.

Vastaus on vuodesta toiseen: kolmen suklaan kakku. Pienen tauon jälkeen oli siis aika tehdä uusi versio kestosuosikista!

Koska olen jo aikoja sitten ymmärtänyt etten pysty mihinkään verrattuna siskooni tai partiolaiseeni, annoin suosiolla koristelun pikkuneidillemme tehtäväksi. Hän siis koristeli isosiskonsa kakun, Kinuskikissasta löytämäni ideaa soveltaen. Hankin tarvittavat materiaalit, neiti ei edes vaivautunut katsomaan Kinuskikissan upeita ohjeita vaan teki itse. En voi kuin ihailla. Tämän vuoden kakku on siis muumit kukkaniityllä lampea ihaillen. Niiskuneidillä on kukka myös hiuksissa, olisikohan Muumi sen poiminut hänelle?


Kakkuun päätin saada hieman vaihtelua suosimalla ulkomaalaisia suklaita, joten tänä vuonna kakku ei ole kolmen suklaan, vaan kolmen maan kakku!

Valkosuklaa oli Lidtin valkosuklaa mansikalla, joten Sveitsiläinen suklaa sai kunnian maustaa pohjakerroksen. Keskelle tuli naapurimaan Jordgubb, eli Maraboun mansikkasuklaata. Ja pintaan Pandan Hurmaavaa tummaa. Fazerit syön itse!


Ja sitten sielä se resepti:

Kolmen maan kakku

150 g suklaakaura keksejä
50 g sulatettua laktoositonta voita

130 g valkoista suklaata (Lindt mansikoilla)
130 g maitosuklaata (Marabou Jordgubb)
130 g tummaa suklaata (Panda Hurmaava)
4 dl laktoositonta kuohukermaa
200 g maustamatonta laktoositonta tuorejuustoa
200 g laktoositonta appelsiini tuorejuustoa
9 liivatelehteä

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voi. Levitä pohja leivinpaperille irtopohjavuokaan.

Pistä liivatelehdet kylmään veteen.

Vatkaa kerma. Sekoita joukkoon juustot. 

Ota 1/3 juusto-kermasta erilleen. Sulata valkosuklaa. Sekoita suklaa kermaseokseen. Kuumenna tilkka vettä ja sulata 3 liivatelehteä kuumaan veteen. Kaada seos suklaa-kermaseokseen. Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä viileässä n. 30 minuttia.

Ota puolet jäljellä olevasta kermaseoksesta ja sulata maitosuklaa. Sekoita suklaa kermaan ja lisää sulatettu liivate. Kaada valkosuklaakerroksen päälle ja hyydytä.

Loput kermaseoksesta saa tummaa suklaata sekaansa ennen liivatteen lisäämistä. Ja taas hyytymään ennen koristelua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...