Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

torstai 27. tammikuuta 2022

Villasukkien valtakunta

 Posti toi tänään paketin ihan ovelle.

Täytyy tunnustaa, yllätyin, ihan jo siitä että Postin auto oli pihallamme. Pääsääntöisesti ei talvisin monikaan suostu pihaamme ajamaan ja postinkuljettajat yleensä jättävät postilaatikkoomme lapun: "ei oltu kotona, toimitettu lähipostiin" vaikka kotona oltaisiin oltu koko päivän. Tänään siis postin kuljettajalle täydet pisteet! Vaivautui soittamaan ovikelloa. 

Koska en odottanut pakettia ihmettelin kovasti mitä isohkossa kirjakuoressa olisi. Sisältö oli todella mieleinen yllätys: Niina Laitinen: Villasukkien valtakunta-kirja. 

Kirjassa on 20 uutta villasukkamallia, kahdeksan kirjoneuletta, loput erilaisia pintaneuleita. Takakannen tekstin mukaan Niina Laitisen viidennen sukkakirjan innoittajana ovat vieraat maat ja kaupungit. Kirja tempaa neulojan mukaansa matkalle Skotlannin nummilta Shanghaihin ja Madagaskarilta Milanoon. Unohtumattoman retken varrella syntyy toinen toistaan kauniimpia villasukkia.

Kaikkiin malleihin on käytetty Novitan lankoja, mutta kirjan alussa on lueteltu vaihtoehtoina myös muiden valmistajien lankoja. 

Oma suosikkini noista malleista on, yllättävää kyllä, kirjoneulesukka: Pariisin taivaan alla. Sukassa komeilee Eiffel-torni, joten partiolainen tuli heti mieleeni. 

En ollut kirjoneuleita juurikaan tehnyt aiemmin, mutta eri käsityöryhmistä keräytyneiden vinkkien avulla, olen uskaltautunut niitä kokeilemaan. Niina Laitisen Siskoni mun oli minulle varsinainen voitto, olin todella ylpeä saadessani ne valmiiksi. Joten Niinan selkeät ohjeet saavat vähemmänkin neuloneen tuntemaan onnistumisen riemua!

Luettuani Pariisin taivaan alla ohjeen, olen täysin vakuuttunut siitä että onnistun tälläkin kertaa. Langanjuoksut ovat pääsääntöisesti aika lyhyitä, joskin laskin 12 silmukan siirtymän, silmämääräisesti se taisi olla pisin. 

Nämä on neulottu Novitan Nallella, yleensä käytän paksumpaa lankaa, mutta Nallea taidan hankkia näitä varten, haluan nuo lapsukaiselleni tehdä. 

Skyfall oli toinen suosikkini, ehkä osittain myös nimensä takia, oli ratsastajamme lempielokuva kauan. Jospa ne sitten hänelle? Lankana suosikkini 7 Veljestä. 

Työkaverini ihastui Tulilintuihin, Feeniksit tietysti voisivat olla suosittuja täälläkin, onhan lintu pottereissa tärkeässä roolissa. Näihin on käytetty Novitan Venlaa. 

Lupaan palata asiaan kun pääsen aloittamaan neulomisen, ensivilkaisulla kirja on aivan ihana ja ohjeet selkeät. Ja arvostan että langat ovat sellaisia joita saa lähes kaikista marketeista, ei tarvitse metsästää erikoiskauppoja. Jos kuitenkin haluaa jotakin muuta lankaa käyttää, niin niitä vaihtoehtoja on lueteltu, kuten mainitsin. 

Jos nyt jotakin täytyy kritisoida niin: pehmeäkantinen, liimattu kirja on aina hieman kyseenalainen minulle kestävyyden kannalta, pidän sidotuista kirjoista. Varsinkin tällainen kirja, joka on kovassa kulutuksessa kun ohjeita seuraa. Liimatut tuppaavat "murtumaan" kun pakottaa ne auki ja se taas on välttämätöntä jos aikoo neuloa ohjeen mukaan. Toki tämäkin lienee kustannuskysymys ja ehkä ei tällaista kirjaa voi sitoa? En tiedä. No, parannan oman kirjani kestävyyttä kontaktimuovilla. Kun ei tarvitse lasten koulukirjoja nykyään päällystää niin voin keskittyä omiini. 

Lämmin kiitos Moreenille arvostelukappaleesta. 

Kirja näyttäisi muuten olevan Kuukauden Pöllöklubi tarjouksessa Suomalaisessa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...