Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

keskiviikko 19. tammikuuta 2022

Sateenkaaria

 Kaikkea hullua sitä ihminen keksiikin.

En ole mikään varsinainen viherpeukalo, vaikka perhoskämmekät ovatkin pärjänneet täällä yllättävän hyvin, juurikin varmaan siitä syystä, että hoidan niitä kun muistan. 

Kesällä Facebook etusivulleni ilmestyi mainos: Kasvata oma Rainbow chili bonsaipuusi. Hurahdin. 30 e tuntui kyllä hieman kovalta hinnalta, mutta tilasin silti. 

Hieman kyllä petyin, tunnustan, kun avasin pakkauksen ja sieltä löytyi kaksi (siis 2) siementä, toki myös luvatut mullat ja pahvinen ruukku johon istuttaa nuo kaksi kullan arvoista siementä. En nyt kovin optimistinen ollut, mutta kiltisti yritin muistaa kastella ohjeistuksen mukaisesti. Suureksi yllätyksekseni, muutaman viikon kuluttua minulla on 2 pikkuriikkistä taimea. 

Ne kasvoivat aika reippaasti nelilehtisiksi, mutta sitten hieman into lopahti niillä. Tarvitsivat varmaan lisää valoa, näin päättelin, ja lähdin kauppaan ostamaan kasvilamppua, tämähän oli hauska ja "halpa" harrastus. Taas meni kivasti samanmoinen summa, kun ostin Clas Ohlsonilta kasvilampun telineellä. Suureksi yllätyksekseni lapussa oli ajastin, joten minun tarvitsi edelleen muistaa vaan se vesi. Chilinikin innostui. Jopa niin paljon, että jouduin taas pari viikkoa sitten kauppaan, koska chili oli kasvanut lamppuansa korkeammaksi. Tällä kertaa ostin  Airamin polttimon (kasvilamppu sekin) ja siihen sitten johdon. Ja chilini siirtyi keittiöön. 


Suureksi yllätyksekseni chilit tekevät nyt hedelmiä. ja loistavat sateenkaaren väreissä, tosin mini-pieninä, keskellä talvea!

Tuota pitäisi varmaan lähteä leikkaamaan, jos siitä aikoo saada yhtä hienon bonsaipuun kun mainoskuvassa, mutta en tiedä raskinko. Tuo chili tuntuu litkivän aika paljon vettäkin, joten pelkään että tapan sen alta aikayksikön pienessä ruukussa. Ainakin pari bonsaita olen jo onnistunut tappamaan, joten ehkä tästä vaan tulee pensas?

Ja koska olen nyt niin innostunut tästä valtaisasta kasvatusmenestyksestä ja koska Lil Plotilla sattui olemaan vallan mainio tarjous niin tilasin sitten granaattiomenapuun...

Jos chilin kanssa selvisin muutamalla lampulla niin mitäköhän tuo puu tuo tullessaan? Tosin, olen aina unelmoinut talvipuutarhasta joka olisi lämmin ympäri vuoden ja jossa häkkilintuja voisi pitää "vapaana". Siellä sitten istuskelisin aamukahvilla. Eikö hyvin suunniteltu ole vähintäänkin puoliksi tehty? Pitää vielä keksiä tekijä.

Tämä ei ole mainos, ihan olen omilla rahoillani ostanut tuotteet, mutta ne ovat kaikki, niin siemenet kun lamputkin, yllättäneet minut positiivisesti. Ja tuohon Lil Plotin tarjoukseen kannattaa nyt tarttua, jos haluaa puita kasvattaa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...