Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Mökille villasukat

Sairaslomalla on aikaa.
Tosin ei oikein ollut mahdollisuutta tehdä mitään, mutta kun vihdoinkin pystyin istumaan oli pakko saada tehdä edes jotakin!
Siispä kaivoin paksua lankaa ja paksut puikot esille ja Novitan sivuilta sitten ohjeet sukkiin. 
Kyseinen malli on Novitan sivuilta kopioitu, pienin, hyvin pienin, muutoksin. Ohje on ilmainen. Kyseessä on Vaahtokarkki Isoveli-langalle. Koska minusta ohjeen kuva oli hyvin pieni ja huono resoluutioltaan, tai sitten vaan tuo sairastelu teki näköaistinkin oudoksi, olin iloinen kun Pinterestistä löysin paremman, englanninkielisen kuvan. Sen siirrän tähän:
K= oikea
P= nurja
Pitkä kaavio: siirrä 2 s työn eteen, 2 o, 2 n, apupuikon s oikein

Vaahtokarkki Novita Isoveli 

Lanka: Novita Isoveli, punainen
Sukkapuikot 4 + apupuikko

Luo 48 s Isoveli langalla puikoille 4.
Aloita palmikkoneule ruutupiirroksen 1. kerrokselta ja toista mallikerta jokaisella puikolla. Neulo ensin ruutupiirroksen krs:t 1–4 ja toista sitten krs:t 5–12 yhteensä 5 kertaa. Neulo vielä krs:t 5–7. Siirrä I puikon viimeinen s II puikolle ja IV puikon ensimmäinen s III puikolle.
Aloita kantalappu: neulo I puikon s:t IV puikolle. Vahvennettu neule: 1. krs: nosta 1 s neulomatta ja neulo muut s:t nurin. Käännä työ. 2. krs: *nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s oikein*, toista *-* vielä 10 kertaa. Käännä työ. Toista kerroksia 1–2, kunnes kantalapun korkeus on 20
Neulo vielä nurjan puolen kerros ja aloita kantapohjan kavennukset: jatka samaa vahvennettua neuletta kuin aiemmin. Neulo kantalapun oikeasta reunasta, kunnes toisessa reunassa on jäljellä 8 s. Tee ylivetokavennus (= nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s oikein ja vedä nostettu s neulotun yli) ja käännä työ. Nosta 1 s neulomatta, neulo 6 s nurin ja neulo 2 seuraavaa s:aa nurin yhteen, käännä työ. Nosta 1 s neulomatta, neulo kunnes jäljellä on 7 s, tee ylivetokavennus. Jatka edelleen samalla tavalla siten, että sivusilmukat vähenevät koko ajan ja keskiryhmän s:t pysyvät samana eli 8 s. Kun sivu-s:t loppuvat, jaa kantalapun s:t 2 puikolle (4,4).
Poimi sitten vapaalle puikolle kantalapun vasemmasta reunasta 10 s + 1 s puikkojen välistä. Neulo poimitut s:t kiertäen oikein I puikolle. Neulo vielä ennen kantalappua siirretty silmukka takaisin puikolle I. Puikoilla II ja III puikon s:illa palmikkoneuletta. Siirrä 3. puikon viimeinen s IV puikolle. Poimi sitten kantalapun oikeasta reunasta 10 s + 1 s puikkojen välistä ja neulo poimitut s:t kiertäen oikein IV puikolle. 
Jatka näillä kaikilla 56 s:lla sileää ja tee kiilakavennukset: neulo I puikon 2 viimeistä s:aa oikein yhteen ja IV puikon 2 ensimmäistä s takaa oikein yhteen. Toista kavennukset joka kerros, kunnes I ja IV puikoilla on 12 s. Jatka mallineuleita, kunnes pikkuvarvas peittyy.
Aloita sitten kärkikavennukset. Tee jokaisen puikon alussa ylivetokavennus joka kerroksella, kunnes työssä on jäljellä 8 s. Katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi, kiristä ja päätä hyvin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...