Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

perjantai 2. marraskuuta 2018

Maanantaina se taas aloittaa

Viidennnen päivän tehtävä oli määritellä joulu.

Tämän olisi saanut määritellä kappaleena, runona tai tekstinä, joten mennään nyt sitten tekstillä.

Suuri osa jouluani on Jouluradio! Mikä sen jouluisempaa kuin kuunella ensimmäisenä adventtisunnuntaina kello kahdeltatoista Hoosiannaa, ja tietää että tästä se adventtiaika ja joulu virallisesti alkaa. Ainakin ennen oli näin, Jouluradio aloitti virallisesti lähetyksensä ensimmäisenä adventtisunnuntaina.

Mutta mikään ei ole kuten ennen. Maanantaina Jouluradio aloittaa lähetyksensä 26:lla lähetysalueella. Tämä kattaa jo suuren osan maastamme ja nettiradio toimii sitten siellä minne radioaallot eivät tuo Jouluradioa. Nettiradiossa sitten valittavana kymmenen eri "aihealuetta". Jostakin myös kuulin tai luin että yrittävät saada nais- ja miesartistit tasapainoon. Huoh, kaikessa ei kai sentään tarvitse olla kiintiöitä?

Varmaan viritän Jouluradion ennen joulukuuta, mutta jotenkin olin kuitenkin tavallaan pettynyt kun kuin että Hoosianna adventtina ei olekaan se virallinen aloituskappale.

Niin se maailma muuttuu. Tänään koulutuksessa kerrottiin miten "teidän lapsuudessa oli vhs-kasetteja, nyt on Netflix". Tunsin itseni vanhaksi! Minun lapsuudessani oli mustavalkoinen televisio ja siinä jopa kaksi eri kanavaa! Siihen ei kuulunut kaukosäädintä. Muistan kun saimme väritelkkarin. Ja kun saimme kaukosäätimen televisioon. ei tarvinnut nousta vaihtamaan kanavaa vaan painoi vaan nappia sohvalla istuen. Taisi yksi päivä mennä vaan siihen että sääteli äänenvoimakkuutta, koska se oli niin hauskaa.  Muistan kun MTV aloitti lähetyksensä. Jopa sen kun MTV sai sen oman kanavansa. Nelonen aloitti lähetyksensä yhdellä elokuvalla päivässä. Ensimmäisenä Sound of Music. Katsoin sen isän ja äidin sängyllä maaten. Kaukosäädin kädessäni.

Olen niin vanha!

Kuva: Jouluradio.fi

4 kommenttia:

  1. Samoja muistoja täällä! Eihän me vanhoja olla vaan hyvin kypsyneitä. 😆

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta tuokin, eräs henkilö sanoi minulle kerran että hän on vaan muita kokeneempi, ei vanhempi :D

      Poista
  2. Ohjelmalähetykset alkoivat klo 17 lastenohjelmilla. Aamupäivällä saattoi tulla koulutv:n lähetyksiä muutama. Hirveästi on ajat muuttuneet. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se tietysti kivaa että nyt tulee ohjelmaa ympäri vuorokauden, ihmiset kun elävät kovin eri rytmissä.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...