Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

lauantai 6. elokuuta 2016

Eksoottisempaa

Kaupassa oli myytävänä Koben-härkää.

Tämä herkku maksoi vaatimattomasti 199,90 / kg. Kaupan sisällä, palvelutiskillä, hintana oli 199,- Jäi ostamatta, en vaivautunut edes selvittämään kumpi hinnoista piti paikkaansa. Sen sijaan päädyi ostamaan, huomattavasti huokeampaan kilohintaan, kangurupaistia.

Koska kenguru oli minulle täysin outo lihana, olen kerran syönyt mutten koskaan valmistanut, etsin hieman apua netistä. Aika monella tavalla tuota voi näköjään valmistaa, päädyin kuitenkin marinoimaan ja sitten viskaamaan lihat grillille.

Marinadi (kenguru)paistille 

1 tuore keltasipuli varsineen
nippu ruohosipulia
pieni nippu timjamia
5 valkosipulin kynttä
mustapippuria
suolaa
n. 2 dl punaviiniä

Pilko sipulit ja hienonna yritit. Levitä mausteet lihan pintaan ja sekoita yritit ja sipulit ja levitä lihojen päälle. Kaada viini astiaan. Kääntele lihoja muutaman kerran marinadissa. Anna marinoitua yön yli.

Koska yhdessä ohjeessa käskettiin käyttää marinadi vielä kastikkeeseen niin minähän tein työtä käskettyä.

Kastike marinadista

Marinadi
n 3 rkl vehnäjauhoja
nokare voita
lihalientä 
2½ dl laktoositonta kermaa

Siivilöi neste talteen. Kuullota sipuliyrttiseos. Ruskista vehnäjauhot, lisää sipuliseos ja kaada viini pannulle. Kiehauta. Lisää lihalientä ja tarvittaessa mausteita. Anna kiehua ja lisää juuri ennen tarjoilua kerma kastikkeeseen. 



Köpte kengurustek och eftersom jag aldrig tillrätt denna delikatess, måste ja konsultera google. Hittade en hel del roliga recept, men bestämde mig för att marinera köttet och sedan grilla det.

Marinad (för kenguru) 

1 färsk lök
en knippe gräslök
en liten knippe timjan
5 vitlöksklyftor
svartpeppar
salt
ca. 2 dl rödvin

Finhacka löken och örterna. Krydda köttet och fördela löken och örterna över köttet. Häll vinet över köttet. Vänd köttet några gånger i marinaden. Låt ligga över natten. 

Ett av recepten jag tittade på rekommenderade att man lagar sås på marinaden. Sagt och gjort!

Sås av marinaden

Marinaden
ca 3 msk vetemjöl
lite smör till stekning
köttbuljong 
2½ dl laktofri grädde

Sila och ta till vara marinaden. Fräs löken och örterna i smör. Bryn vetemjölet och häll i marinaden och lökblandningen- Tillsätt buljong. Låt koka upp och häll i grädden innan servering.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...