Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

lauantai 30. tammikuuta 2016

Juustoa

Taisin hieman innostua tuosta bostonista?

Tällä kertaa en kuitenkaan käytetty sitruunaa vaan juustoa koska sitä löyty jääkaapista ja siitä oli päästävä eroon.

Juustoboston

Pullataikina:
½ litraa laktoositonta maitojuomaa
50 g hiivaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 kananmuna
100 g laktoositonta voita
16 dl vehnäjauhoja

Täyte:

200 g Eila tuorejuusto appelsiini
200 g Eila tuorejuusto sitruuna
½ dl sokeria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon hiiva. Lisää sokeri, suola ja kananmuna sekä sulatettu, jäähdytetty voi. Lisää jauhot pikkuhiljaa, kunnes taikina on kimmoisa. Siirrä taikina kohoamaanlämpimään paikkaan noin ½ tunniksi.

Sekoita tuorejuustot keskenään ja lisää sokeri

Kauli taikinasta noin 30x50 cm neliö ja levitä päälle juustotahna. Kääri taikina rullaksi pidemmältä sivulta aloittaen. Laikkaa noin 18 palaa ja nosta ne pystyyn leivinpaperin päälle uunivuokaan. 

Paista 200 asteisessa uunissa noin 40 min


Bostonkaka med ost

Degen:
½ l laktosfri mjölkdryck
50 g jäst
1 dl socker
1 tl salt
1 ägg
100 g laktosfritt smör
16 dl vetemjöl

Fyllning:

200 g Eila färskosta apelsin
200 g Eila färskosta citron
½ dl socker

Värm mjölken så att den är ljummen och tillsätt jästen. Rör i socker, salt och ägg. Smält smöret och rör i det. Tillsätt mjöl stegvis, så att degen känns elastisk. Ställ degen varm och låt jäsa i ca ½ timme.

Rör ihop ostarna med sockret

Kavla en cs 30x50 cm stor fyrkant av degen och sprid ut osten på degen. Rulla ihop degen från den längre sidan och skär ca 18 bitar. Lyft bitarna på bakplåtspapper i en ungsform. 

Grädda i  200 grader i ca 40 min


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...