Taisin hieman innostua tuosta bostonista?
Tällä kertaa en kuitenkaan käytetty sitruunaa vaan juustoa koska sitä löyty jääkaapista ja siitä oli päästävä eroon.
Juustoboston
Pullataikina:
½ litraa laktoositonta maitojuomaa
50 g hiivaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 kananmuna
100 g laktoositonta voita
16 dl vehnäjauhoja
Täyte:
200 g Eila tuorejuusto appelsiini
200 g Eila tuorejuusto appelsiini
200 g Eila tuorejuusto sitruuna
½ dl sokeria
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon hiiva. Lisää sokeri, suola ja kananmuna sekä sulatettu, jäähdytetty voi. Lisää jauhot pikkuhiljaa, kunnes taikina on kimmoisa. Siirrä taikina kohoamaanlämpimään paikkaan noin ½ tunniksi.
Sekoita tuorejuustot keskenään ja lisää sokeri
Kauli taikinasta noin 30x50 cm neliö ja levitä päälle juustotahna. Kääri taikina rullaksi pidemmältä sivulta aloittaen. Laikkaa noin 18 palaa ja nosta ne pystyyn leivinpaperin päälle uunivuokaan.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 40 min.
Bostonkaka med ost
Degen:
½ l laktosfri mjölkdryck
50 g jäst
1 dl socker
1 tl salt
1 ägg
100 g laktosfritt smör
16 dl vetemjöl
Fyllning:
200 g Eila färskosta apelsin200 g Eila färskosta citron
200 g Eila färskosta apelsin200 g Eila färskosta citron
½ dl socker
Värm mjölken så att den är ljummen och tillsätt jästen. Rör i socker, salt och ägg. Smält smöret och rör i det. Tillsätt mjöl stegvis, så att degen känns elastisk. Ställ degen varm och låt jäsa i ca ½ timme.
Rör ihop ostarna med sockret
Kavla en cs 30x50 cm stor fyrkant av degen och sprid ut osten på degen. Rulla ihop degen från den längre sidan och skär ca 18 bitar. Lyft bitarna på bakplåtspapper i en ungsform.
Grädda i 200 grader i ca 40 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti