Jotakin uutta viimekin vuonna joulupöydässä.
Cittarin kassalta nappasin loppuvuodesta mukaani ruokalehden ja sieltä bongasin savuporoterriinin. Pitihän sitä kokeilla. Tosin hieman taas muuntelin alkuperäistä reseptiä, inhoan puolikkaita sipuleita ja pientä palaa lihaa jääkaapissa.
Savuporoterriini
150 g kylmäsavustettua poron paistia
2 dl maustekurkkua
1 punasipuli
2 dl Eila kuohukermaa
2 dl Eila kuohukermaa
150 g laktoositonta crème fraîchea
200 g Eila tuorejuustoa
1 rkl hunajaa
2 tl piparjuuritahnaa
1 tl suolaa
3 liivatelehteä
½ dl sitruunamehua
3 liivatelehteä
½ dl sitruunamehua
Pistä liivatelehdet kylmään veteen. Hienonna poro, kurkut ja sipuli. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahtoon silppu ja juusto sekä ranskankerma ja mausteet. Kuumenna sitruunamehu ja skoita liivatelehdet siihen. Käännä kermaseokseen ja kaada seos vuokaan. Hyydytä yön yli jääkaapissa.
Terrin på rökt ren
150 g kallrökt renstek
2 dl kryddgurka
1 rödlök
2 dl Eila vispgrädde
2 dl Eila vispgrädde
150 g laktosfri crème fraîche
200 g Eila färskost
1 msk honung
2 tsk pepparrot
1 tsk salt
3 gelatinblad
½ dl citronsaft
3 gelatinblad
½ dl citronsaft
Blöt gelatinbladen i kallt vatten. Skär köttet, gurkan och löken i små bitar. Vispa grädden. Rör ne osten. creme fraichen och kryddorna i grädden. Tillsätt köttet, löken och gurkan. Smält gelatinet i kokande citronsaft. Häll saften i smeten och rör om väl. Häll över smeten i en form och låt stelna över natten i kylskåp.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti