Chili on hyvää!
Kävimme vierailulla ja siellä oli tarjolla paholaisen hilloa. Hillo oli niin hyvää, että oli ihan pakko illalla tehdä kotona samanlaista herkkua myös ratsastajallemme, joka oli taas kerran tallilla kun me muut "matkailimme".
Ihan käsittämätöntä mitä väriterapiaa yksi hillo voikin olla ja valmistusvaiheessa!
Paholaisen hillo
3/4 dl vettä
800 g tomattimurskaa
1 punainen paprika
3 keltasipulia
3 chiliä
3 solo valkosipulia
3 tl kuivattua oreganoa
kourallinen turetta basilikaa
kourallinen turetta basilikaa
pari oksallista timjamia
1½ tl suolaa
1½ tl mustapippuria
½ dl punaviinietikkaa
5 dl hillosokeria
Kuutioi sipulit, paprika ja chilit. Lisää kattilaan vesi, kuutiot, tomattimurska ja yrtit sekä mausteet. Anna kiehua hiljalleen noin 30 min. Lisää etikka, sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Purkita.
Koska meille tarjottiin hilloa leivän päälle laitettavaksi, tein samanlaisia voileipiä meillekin: ruisleivän päälle vuohenjuustoa ja leipä uuniin 200 asteeseen kunnes juusto sulaa. Ja eikun nauttimaan!
Nam,täytyypä kokeilla kun omat chilit ovat kypsyneet :)
VastaaPoista