Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

torstai 29. toukokuuta 2014

Elämäni aakkoset: M

Matkustaminen

Pelkään lentämistä, laivassa tulen merisairaaksi ja autossa istuminen on aika turhauttavaa. Miksi ihmeessä siis pidän matkustelusta? En oikeastaan pidäkään, mutta ainut tapa saada kokea maailman ihmeitä on mennä paikan päälle ihmettelemään. Se ei valitettavasti onnistu ilman että istahtaa lentokoneeseen. Tai laivaan. Melomalla ei kovin kauas pääse päivässä, joten jos aikoo ehtiä ihmettelemään ihmeitä on käytettävä lentokonetta. 

Mieheni ja lapseni taas rakastavat lentämistä ja matkustelua, joten aika usein siis istahdan koneeseen ja lennämme jonnekin ihmettelemään aurinkoa. Siitäkin nimittäin mieheni pitää. Tämä on johtanut siihen että lentopelkoni keskittyy nousuihin ja laskuihin sekä ilmakuoppa-alueisiin. Muutenhan tuolla yläilmoissa pystyy melkein jo rentoutumaan.

Olemme yrittäneet kerran vuodessa matkustaa jonnekin perheenä. Joskus jopa hieman pidemmälle. Viime talven matamme suuntautui Krabille, josta jo kerroinkin. Ensimmäinen Aasianmatkamme perheenä. Toiveenani olisi joskus nähdä Uusi-Seelanti, mutta se tarkoittaa että istun koneessa ja kauan. Toinen haave olisi valokuvaus safari. Valitettavasti maailman tilanne on aika epävakaa, joten matkustelu on hieman haasteellista sen takia. Matkustelun kun pitäisi olla rentouttavaa ja mukavaa. Ja sitten on tuo ekologisuus näkökulma. Kovin luontoystävällistä ei turismi ole. 

Maspalomas

The world is a book and those who do not travel read only one page.~ St. Augustine


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...