Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

lauantai 15. maaliskuuta 2014

Väripläjäys

Tämä päivitys jäi odottamaan toista päivitystä, mutta koska se ei vieläkään ole valmis, saatte tammikuisia ajatuksia talvipäivän kunniaksi.

Kävin ratsastajan kanssa valokuvauskurssilla.

Lämmin kiitos Taikakuvan Jarille loistavasta kurssista! Siinä on mies jonka hermo kestää myös tällaisen "peukalo keskellä kämmentä" valokuvaajan opettamista. Suosittelemme ratsastajan kanssa lämpimästi kurssia, mikäli haluaa oppia käyttämään tuota vuosia kotona asunutta kameraansa hieman paremmin.

Tuon kurssin huono puoli oli, ettei siinä tullut päivälle lisätunteja mukana. Kamerankäytön alkeet kun pitäisi nyt sisäistää harjoittelemalla. Ja aika on rajallista. Ja ulkona on kylmä!

Hanskat kädessä kuvaaminen on hieman hankalaa, joten päätin tehdä itselleni kämmekkäät. Nyt tarvitsen vain sitä lisäaikaa!

Kämmekkäät

Lanka: 7-veljestä
Puikot: 3 ja 3½

Luo 48 silmukkaa perusvärillä (harmaa minun sukassani). Jaa silmukat 4 puikolle, 12/puikko.
Nosta ensimmäinen silmukka viimeiselle puikolle ja vedä viimeinen silmukka siirretyn yli ensimmäiselle puikolle. Näin aloituskohtaa ei tule reikää! Aivan fantastinen ohjeistus, jota en ollut tietenkään itse keksinyt. Tämä löytyi Neulova narttu blogistaNeulo 2 o 2 n 14 kierrosta (siis kunnes olet tyytyväinen resorin pituuteen).
Jatka neulomista puikoilla 3½ (harmaalla), neulo 1 kierros oikein

Aloita raitojen teko ensimmäisellä värillä:
1 värikierros: neulo 3 silmukkaa, nosta seuraava (harmaa) silmukka.
2-4 värikierros: neulo 3 silmukkaa ja nosta se harmaa silmukka taas neulomatta.

Neulo 2 harmaata kierrosta ja siirry seuraavaan väriin ja jatka ruutujen tekemistä kunnes olet tyytyväinen varren pituuteen eli peukalon kohdalla. Minä tein 6 värikerrosta.

Koska en ole elämässäni tehnyt lapasta, päädyin maailman helpoimpaan ratkaisuun: tehdään peukalolle reikä kahden harmaan kierroksen väliin.
Puikolla 2 (vasen käsi) neuloin 3 ensimmäistä silmukkaa oikein ja päätin sitten seuraavat 7 silmukkaa ja neuloin ne 2 viimeistä silmukkaa taas oikein.
Seuraavalla harmaalla kierroksella lisäsin ne puuttuvat 7 silmukkaa. Sellaistakaan en ollut koskaan tehnyt, mutta google osaa yleensä auttaa. Taas kerran eksyin punomon sivuille.

Kuvakin Punomon sivulta

Ja koska nuo kädet tuppaamaan olevan peilikuvat toisistaan, on peukalonreikä tehtävä toiseen kämmekkääseen vasta puikon 3 kohdalle!

2 kommenttia:

 1. Tulipa kauniit!
  Ja Jarin kurssit ovat hyviä. Minä olen ollut kahdella. Ei siksi, että olis open vika, vaan oman tumpelouteni vika. Ja kamera oli pokkaritasoa sillä ekalla Kopparnäsin kurssilla. Mutta Jarin opetuksessa siitäkin löytyi ihmeellisiä uusia asioita. Kalliiksihan tuo kurssi tietty tuli, kun sieltä iski TAHTOO KAMERAN -tauti. Hyvästä tarjouksesta löytyikin tuo Nikon D3000. Vaikka Jari itse on Canon-miehiä, niin hyvät opit tuli Nikoninkin kanssa. Ja hyvähenkisellä kurssilla sitten osaavampi Nikon-kaveri auttoi minua. Ja sain hyviä salamalaitevinkkejäkin, minkä perusteella sitten hankin lisäsalamalaitteen. Harjoittelua, harjoittelua vaan paljon! Digikuvaus on siitä kivaa että voi kokeilla ja räpsiä mielinmäärin.
  Jarin kurssien kunniaksi se, että huomasin jo viime Lanzaroten reissullakin, että sain manuaalisäädöllä mieluisimmat kuvani! Paljon on lisää opittavaa, mutta se on sitten aikakysymys :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, aivan loistava kurssi, meistä molemmista!
   Ja kiitos, tykkään noista :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...