Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

maanantai 3. kesäkuuta 2013

Partiolaisen suosikki

Kinuskikissan sivuilta löytyy vaikka ja mitä!
Se on ehdoton ykköspaikka etsiä kakkujen ohjeita ja inspiraatiota, vai mitä sanoisitte esimerkiksi Coca-Cola kakusta? Ellette ole käyneet tutustamassa, käykää ihmeessä, mutta varoitan teitä kuitenkin varmuuden vuoksi: se on vaarallinen paikka, siellä iskee inspiraatio!
Minäkin inspiroiduin hyydytetystä leipäkakusta, joten alkuperäinen resepti, hyvin pienin muutoksin, on Kinuskin sivuilta.
Koska kakku kootaan ylhäältä alas, eli on keikautuskakku, luettelen reseptinkin koristelusta alkaen. Ja tiedoksenne, en saa Valiolta provikkaa, enkä edes maistiaisia, mutta Valiolla nyt vaan on paras laktoositon valikoima. Ja taitaa olla jopa kotimainen yritys.

Hyydytetty voileipäkakku

kirsikkatomaatteja
viinirypäleitä
jäävuorisalaattia
rypsiöljyä

4 liivatelehteän
 300 g palvikinkkua
1 paprika
n 20 cm purjosipulin vartta
200 g Violan Yrtti tuorejuustoa (laktoositon)
50 g Viola Paprika-Chili tuorejuustoa (Hyla)
1½ dl sinappikurkkusalaattia
mustapippuria
yrttisuolaa
4 dl Eila laktoositonta vispikermaa
½ dl vettä
Pohja (eli pinta)

300 g ruisleivän viipaleita
½ dl Eila maitojuomaa


Vuoraa irtopohjavuoan pohja tuorekelmulla ja voitele reunat öljyllä. Lado koristeeksi tulevat tomaatit ja viinirypäleet pohjalle.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Paloittele kinkku, paprika, sipuli tehosekottimessa. Lisää juustot ja mausteet. Vaahdota kerma ja lisää se joukkoon. Kuumenna sitruunamehu ja lisää liotetut, kuivaksi puristetut liivatelehdet mehuun niin että ne sulaavat. Kaada liivateseos taikinan sekaan ja sekoita kunnolla. Nostele täyte varovasti koristeiden päälle.

Lopuksi ladotaan ruisleipää kanneksi, eli pohjaksi, taikinan päälle. Kostuta maidolla ja siirrä jääkaappiin hyytymään ainakin 6 tunniksi.

Kumoa kakku tarjoiluvadille, avaa reunat ja poista vuoka. Poista vielä muovikelmu.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...