Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

maanantai 22. marraskuuta 2021

Kierrätyspaperista

 Lapsukaiseni saivat taas joulukalenterinsa.

Tänä vuonna saivat patukka-kalenterit, Faxerin uutuustuotteesta innostuneena tein sitten oman versioni heille. 24 erilaista suklaata ja lakua, mainoslehden sivuihin käärittynä ja ruukkuun pakattuna. 

Äidilleni ja tädilleni taas tein konvehti-kalenterit. 24 erilaista paperiin käärittyä konvehtia ja numerot kääreisiin. 

Facebookissa mainostettiin viinikalenteria, täytyy sanoa, etten siihen lähde, vaikka olutkalentereita teinkin jo 90-luvulla. Vuosien varrella on tullut tehtyä kalentereita teepusseista, kynttilöistä, erilaisista makeisista, noiden olutpullojen lisäksi.

Nykyään ei tarvitse itse tehdä kun löytyy leluja, legoja, puuroja, teepusseja, salmiakkia, suklaata, kahvia, popcornia, sipsiä... Tuntuu että ihan jokaisella firmalla on oma verionsa joulukalenterista. Myös niitä aikuisille suunnattuja. Hintahaarukkakin nykyään on aikamoinen, halvimmat taitavat irrota alle eurolla, kalleimmat miljoonalla (niitä ei tosin taida Suomessa olla myynissä)

Minun ehdoton suosikkini on edelleen Partiolaisten adventtikalenteri. Ensimmäisen luukun saa avata sunnuntaina. Ja sieltä löytyy taatusti 1 kynttilä luukun takaa. Hinta 10 e ja melkein joku kauppakeskuksessa olen nähnyt pieniä partiolaisia näitä myymässä. Tuotto suoraan partiolaisten hyväksi. 

Lasten kalenterit


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...