Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

torstai 3. joulukuuta 2020

Suolaista ja makeaa

Jos jotkut blogit katoavat, uusiakin löytyy!

Toki tämä on vaan minulle uusi löytö, ei ole oikeasti mikään "uusi" blogi, vaan Suklaapossu on ollut Kotilieden sivuilla jo iät ja ajat.  

Löysin sivuilta ohjeen jota kokeilin. Reseptissä oli vaan yksi, suurehko, vika: nämä makeiset ovat itsetuhoutuvia. Ainakin meillä. Ja toinen pieni ongelma: eivät ole laktoosittomia. Ainakaan minä en onnistu löytämään laktoositonta kondensoitua maitoa. Olisikohan sellainen edes yhtä hyvää?

Pähkinöitä muuten tein lähes kolminkertaisen määrän, niitä oli ihan kiva napostella ilman fudgeakin.

Taas kerran, pientä muokkausta alkuperäisestä reseptistä, mutta lähes identtinen

Pähkinä-valkosuklaafudge

650 g Fazerin valkosuklaata
398 g kondensoitua maitoa
2 tl Kikkoman soijakastiketta
2 tl vaniljasokeria

Paahdetut pähkinät

3 dl Pirkka pähkinäitä (cashewpähkinöitä, kuorittuja maapähkinöitä ja pähkinäseosta)
2 tl rypsiöljyä
2 tl Kikkoman soijakastiketta

Sekoita kulhossa pähkinät ja öljy sekä soija. Sekoita kunnes pähkinät ovat öljytty kunnolla. Levitä leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda pähkinöitä, aina välillä sekoittaen, 175 asteessa n. 20 min.

Rouhi noin 1 dl jäähdytetyistä pähkinöistä (itse pistin pähkinät lasiin ja leikkasin saksilla, kun en löytänyt pähkinämyllyäni)

Kaada kondensoitu maito paksupohjaiseen kattilaan. Lisää pilkottu valkosuklaa sekä 2 tl soijakastiketta
Kuumenna miedolla lämmöllä, koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita kokonaiset pähkinät massaan ja levitä tasaiseksi levyksi leivinpaperille ( n 20x30 cm)

Ripottele pähkinärouhe pinnalle ja siirrä viileään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...