Lotta ja Pappa, he ovat todellakin julkkiksia!
Tiistaina kello 17.00 olisi mahdollista katsoa Jouluradion sivuilta #kuuluujouluun-konsertti. Papan ja Lotan joululauluja voi toki kuunnella päivittäin heidän Facebook sivultaan. Jos ette ole vielä tutustuneet Lottaan j Pappaansa, voitte lukea heistä Sana-lehden artikkelin
Minä leivon tänään saaristolaisleipää. Huomenna on miehelläni pukkikeikka naapuriin, turvavälejä kunnioittanen ja maski naamalla, mutta pitäähän pukin nyt käydä moikkaamassa pikkuisia. Samalla pukki saa viedä lahjat naapuriin.
En muuten ole ainut joka leipoo saaristolaisleipää. Kaupassa oli tasan tarkkaan yksi paketti vehnäleseitä (olisin tarvinnut kaksi). Luomusta sain nähdä unta. Kaljamallasta hieman enemmän, mutta aika vähän sitäkin. Leipäsiirappi oli loppu, tavallista tummaa oli, en osaa sanoa miten nämä eroavat toisistaan. Oli siis pakko googlailla: leipäsiirapissa on mallasuutetta. No, pärjään ilman.
Saaristolaisleipä
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Sekoita piimän joukkoon siirappi ja hiiva. Lisää kuivat aineet koko ajan vaivaten. Anna taikinan nousta tunnin verran.
Ja taikina kahteen litran vetoiseen vuokaan.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa 1,5 h. Valele leivät siirappivedellä ja anna olla uunissa vielä 30 min.
Hovkonditorn sivustolla on myös leipäreseptejä, tämäkin kelpaisi lakto-ovo-vegaanisena.
Saaristossa 2019 |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti