Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

keskiviikko 22. heinäkuuta 2020

Loppuvatkohan ikinä?

Taas päästiin jämistä eroon.

Tosin, eipä jämälangat loppuneet, mutta pieni määrä muuttui taas villasukiksi. 

Villasukkaryhmissä on usein upeita sukkia ja aika usein tekijä jopa kertoo mistä on löytänyt ohjeen. Mutta sitten on näitäihania vastauksia: "googlettamalla tuon löytää". Juu, ihan varmasti voikin mahdollisesti löytyä, kunhan keksii sen oikean hakusanan. Pelkkä villasukka ei kovinkaan paljon vielä auta. Ellei satu olemaan todella onnekas.

Toinen lempivastaukseni on: näkeehän sen tuosta kuvasta miten on tehty. Ahaa! Kysyinkin mistä löytäisin ohjeen, koska osaan katsoa kuvasta miten on tehty!Varmaan moni enemmän neulonut tai virkannut osaakin, minä vaan en osannut erästä virkattua perhosboordia kopioida kuvasta. Nätti tosin oli!

Mutta googlailin tässä yhtenä päivänä jotakin villasukkajuttua ja satuin törmäämään ihanaan kuvaan. Ohje olisi ollut ostettavissa, mutta norjaksi. Sekin ehkä olisi onnistunut,  mutta minulle kuitenkin tuli sellainen olo että osaisin ehkä kopioida idean kuvasta? Siispä päätin kokeilla!

Tämä oli myös helppo projekti opetella lankadominanssi kunnolla. Ihmeellinen sana, johon myös olen törmännyt noissa villasukkaryhmissä. Kuulemma ja ihan oikeastikin näköjään, sillä on merkitystä!

Copycat Villasukat jämistä

Puikot: KnitPro Cubics 3,5
Langat: erilaisia jämiä: Seitsemän Veljestä, Ilona ym

Luo 48 s ja jaa ne neljälle puikolle. Neulo 5 kerrosta nurin ensimmäisellä värillä (vaaleanvihreä)
Vaihda väriin kaksi (vaalean punainen):

Kuvio 1:

1. kerros: oikein

Värinvaihtokohtaan yritän muistaa käyttää tätä "nosta silmukka edellisestä kerroksesta"- tekniikkaa.
En nimittäin erityisemmin pidä noistapykälistä. 


2. kerros: oikein
3 kerros: *oikein 1 s. värillä 1 (vihreä), 1 s värillä 2 (vaaleanpunainen), 2 s värillä 1 (vihreä)*
Toista *-*
4. kerros: *oikein 3 s. värillä 2 (vaaleanpunainen). 1 s. värillä 1 (vihreä)*. Toista *-*
5. kerros: *oikein 1 s. värillä 1 (vihreä), 1 s värillä 2 (vaaleanpunainen), 2 s värillä 1 (vihreä)*
Toista *-*
6-7. kerros oikein värillä 2.

eli:


Seuraavat viisi kerrosta (8-12) nurin värillä 2.

Lisää työhön uusi väri. Äskein väri 2 on nyt 1 (vaaleanpunainen) ja uusi väri (sininen) saa olla numero 2. Ja tee uusi kuvio 1. 

Minä tein näitä haitarikerroksia 5 (+ se alun vihreä nurja)

Seuraavan kerroksen tein tummansinisellä oikein ja sitten 7 kerrosta 2 o 2 n.

Kantalappuun jatkoin neulomalla 1. puikon silmukat 4. puikolle, taas 2 o 2 n periaatteella yhteensä 24 kerrosta (lapun viimeinen silmukka oikein). Neulo vielä yksi kerros nurjaa ja aloita kavennukset.

Kantalapun kavennukset teins sileänä neuleena.

Neulo työn oikeasta reunasta, kunnes toisessa reunassa on jäljellä 9 silmukkaa. Tee ylivetokavennus
Käännä työ. Nosta 1. silmukka neulomatta, neulo 6( s nurin ja neulo 2 seuraavaa silmukkaa nurin yhteen. Käännä työ. Nosta 1. s neulomatta, neulo kunnes on jäljellä 8 s, tee ylivetokavennus. Jatka edelleen siten, että sivusilmukat vähenevät koko ajan ja keskiryhmän silmukoiden lukumäärä pysyy samana eli 8 silmukkaa. Kun sivusilmukat loppuvat, jaa kantalapun silmukat 2 puikolle: 4,4.

Vahdoin langan valkoiseksi ja poimin 13 silmukkaa työn reunasta. Neuloin nämä 1. puikoille. jatkoin sileää neuletta puikoilla 2 ja 3 ja poimin 13 silmukkaa ja neuloin ne oikein puikolle 4. 

Kiilakavennuksen tein kaventamalla joka toinen kerros 1. puikon lopussa (toiseksi ja kolmanneksi viimeinen silmukka) yhteen ja neljännen puikon 2 ja kolmannen silmukan takareunasta yhteen. Jatkoin näin kunnes puikoilla jäljellä 12 silmukkaa, sen jälkeen kavensin joka kerros kunnes jäljellä oli 10 silmukkaa (2 viimeistä kerrosta jo vaaleansinisellä)

Siirryin tekemään seuraavaa kuviota:


Vielä kerran kuvio 1, tiilenpunaisella ja sitten saikin jo tehdä kärkikavennuksia.

 1 ja 3 puikon lopussa 2 silmukkaa oikein yhteen, 1 silmukka oikein ja  2 ja 4 puikon alussa 1 silmukka oikein ja 2 seuraavaa yhteen takaa.
Kavennukset joka 2. kerros kunnes joka puikolla on jäljellä 5 silmukkaa. Sen jälkeen kavennukset joka kerroksella. Kun työssä on jäljellä 8 silmukkaa, katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi sekä päättele  kaikki langanpätkät hyvin



5 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...