Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

perjantai 26. lokakuuta 2018

Hymyn tuoja

Toinen haastekohta.

Päivän tehtävänä on kertoa mikä jouluinen saa minut hyvälle tuulelle. Monikin asia, mutta glögi on aika kestosuosikki. Pari päivää sitten hymyn huulilleni nostatti ystävän tuoma pullo. Rocky Road Glögi.

Pullo on mitä suloisin ja Alkon sivusto kuvaa tämän punaviini glögiä seuraavasti: Runsaanpunainen, kypsän marjainen, vaahtokarkkinen, pähkinäinen, kevyen suklainen, kanelinen, kardemummainen.

En ole vielä maistunut tätä, palaan varmaan asiaan kuitenkin aika pian, en usko että tuo kauan ehtii pullossa odottaa. Sen verran utelias olen.

Toinen talven uutuuksista joka hieman houkuttelee on Valkia Talvimustikka glögi. Ihan siksi että mustikkaglögit pääsääntöisesti ovat olleet lempiglögejäni, sen perinteisen rinnalla. Eikä Jouluglögiä tänä vuonna saa kuin Vadelmana. Se sekoitettuna mustikkaan on muuten hyvää! Ja kyllä se nyt ilman mustikkaakin uppoaa. 

Vuoden Loimu on L&Pn kotisivun mukaan "puolukkainen metsäretki". No, pakkohan sitäkin on maistaa. Viime vuosina olen ollut sitä mieltä että Blossa, hurjan hyvästä markkinoinnistaan ja odotusten nostattamisesta huolimatta, on hieman hukannut sen oikean glögin, erikoisuutta tavoitellessaan. Loimu on ollut huomattavasti parempi. Tänä vuonna Blossa satsaa sitruunaan, rosmariiniin, timjamiin ja basilikaan. Kaikista sinäänsä pidän, mutta niiden kanssa haluan vaikka broileria. En koe tarvetta tunkea niitä glögiin. 

Pullon takia voisin ostaa Jouluhetki glögiä, tosin se on valkoviinipohjainen joten voi olla etten ihastu. 

Kuva on varastettu Iltalehden sivulta, jossa myös resepti perinteisempään Rocky Roadiin, tosin jouluisella tvistillä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...