Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

maanantai 20. lokakuuta 2014

Äidillä synttärit

Kiniskikissan sivuilta löytyi jälleen loistava resepti.

Koska Eila-tuotteita alkaa jo Valion valikoimista löytyä ihan kivasti, päätin tehdä äidin synttäreille suolaisen kakun. Hieman taas muuntelu, mutta aika lähellä alkuperäistä ollaan.

Todella nopea tehdä ja koska liivatetta ei ole käytetty ei mitään varsinaista hyydytysaikaakaan tarvita, joskin kakku kyllä saisi imeä nestettä hetken ettei ole kuivia leiäkerroksia kakussa.

Tomatti-Charlotta

Pinnalle:
tomaattia

Täyte:
300 g Viola yrttituorejuustoa
200 g Eila Creme Fraiche
200 g meetvurstia
1  punainen paprika
2 rkl sinappikurkkusalattia

Leipäkerrokset: 
n. 260 g täysjyväpaahtoleipää
¾ dl maitoa

Koristelu:
persiljaa

Vuoraa 1½ l kulho tuorekelmulla. Minä käytin siivilää, ei ollut pyöreäpohjaista kulhoa nimittäin vapaana.

Leikkaa tomaatit ohuiksi, pyöreiksi siivuiksi. Peitä kulhon sisäpinta tomaattisiivuilla.

Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma. Leikkaa meetvursti ja paprika pieniksi kuutioiksi. Lisää kuutiot ja kurkkusalatti tuorejuustoseokseen.

Levitä kulhon pohjalle täytettä. Leikkaa paahtoleipäviipaleista reunat pois. Asettele kulhoon täytteen päälle. Jatka kerrosten vuorottelua. Muista kostuttaa jokainen leipäkerros.

Nosta kakku jääkaappiin, anna vetäytyä yön yli jos mahdollista

Kumoa kakku tarjoilulautaselle. Koristele persiljaruusukkeilla.


Kuva: Samsung

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...