Koska Eila-tuotteita alkaa jo Valion valikoimista löytyä ihan kivasti, päätin tehdä äidin synttäreille suolaisen kakun. Hieman taas muuntelu, mutta aika lähellä alkuperäistä ollaan.
Todella nopea tehdä ja koska liivatetta ei ole käytetty ei mitään varsinaista hyydytysaikaakaan tarvita, joskin kakku kyllä saisi imeä nestettä hetken ettei ole kuivia leiäkerroksia kakussa.
Tomatti-Charlotta
Pinnalle:
tomaattia
Täyte:
300 g Viola yrttituorejuustoa
200 g Eila Creme Fraiche
200 g meetvurstia
1 punainen paprika
2 rkl sinappikurkkusalattia
Leipäkerrokset:
n. 260 g täysjyväpaahtoleipää
¾ dl maitoa
Koristelu:
persiljaa
Vuoraa 1½ l kulho tuorekelmulla. Minä käytin siivilää, ei ollut pyöreäpohjaista kulhoa nimittäin vapaana.
Leikkaa tomaatit ohuiksi, pyöreiksi siivuiksi. Peitä kulhon sisäpinta tomaattisiivuilla.
Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma. Leikkaa meetvursti ja paprika pieniksi kuutioiksi. Lisää kuutiot ja kurkkusalatti tuorejuustoseokseen.
Levitä kulhon pohjalle täytettä. Leikkaa paahtoleipäviipaleista reunat pois. Asettele kulhoon täytteen päälle. Jatka kerrosten vuorottelua. Muista kostuttaa jokainen leipäkerros.
Nosta kakku jääkaappiin, anna vetäytyä yön yli jos mahdollista
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti