Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

lauantai 25. syyskuuta 2021

Punaista ja sinistä ja ehkä hieman oranssiakin

Kohta ne tulevat!

Kuljin Alkon ohi viime viikolla ja katsoin pikaisesti joko niitä olisi. No ei näkynyt, ainakaan kaupan käytävän puolelle, Octoberfestiä kovasti näytti olevan tarjolla. 

Blossan sivuilla on kuitenkin kohta jo kuukauden ajan arvuuteltu minne ollaan matkalla tänä vuonna. Vinkin tausta on iloisen oranssi (aurinko vai pullon väri?) ja matkalaukkuun lisätään rantavaatetta, sandaaleja ja jalkapalloa, samalla kun kissa pyörii taustalla. Toisessa vinkissä on lippu "Rice Museumiin", se olisi USAssa ja karttapallokin pysähtyy sille alueelle, tosin ennemmin väli/eteläosaan mannerta. Guyanassa olisi myös Georgetown, siellä olisi lämmintä ja kaipa he jalkapalloakin pelaavat siellä? Etelä-Amerikka siis. Viimeisessä videossa tulee vielä espanjan sanakirja ja luulen että kaki-hedelmiä. Siispä minun arvaukseni on Etelä-Amerikka, Guyana, ja persimonin makuista juomaa. Tosin Blossan sivuilla suosituin maa olisi Espanja ja Katt-alonia (Katalonia siis) ja sangrian makuista juomaa. No, tämä selviää ensi viikolla.

Loimua ei tarvitse arvuutella, Lignell&Piispanen on paljastanut niin pullon värin kuin juoman maun. Iloinen yllätys oli, että tänä vuonna juoma löytyy myös alkoholittomana versiona ja sitä saa ruokakaupasta. Kiva uudistus!

"Vuoden 2021 Loimu vuosikertaglögin inspiraationa ovat toimineet kotipihojen ja puutarhojen punaiset marjat; punaiset viinimarjat ja puutarhavadelmat. Glögin täyteläisen marjaisaa makua täydentävät perinteiset joulumausteet neilikka, kaneli, kardemumma ja aavistus inkivääriä. Syvän tummansinisen pullon kauniin revontuli-kuvioinnin on suunnitellut muotoilija Jaani Vaahtera.”

Siinä missä Blossa luo hypetyksen tuotteensa ympärille, ja keksii toinen toistaan oudompia makumaailmoja, täällä kunnioitetaan perinteitä ja uusi maku julkaistaan aika koruttomasti kertomalla. 
Myyntiin tuote tulee 27.9, Blossa paljastaa makunsa 29.9 kello 14 (Ruotsin ajanlaskun mukaan)

Valkoviinipohjaisena tulee mesimarjainen ja hennon kuusenkerkkäinen Loimu Väkevä Valkoviiniglögi. Mesimarjat olivat suurinta herkkuani, kun isin kanssa kävimme Vuokossa, kävelyreittimme varrella oli marjoja, harvinaista herkkua. Kuusenkerkkälikööriä taas tein vanhemmilleni joululahjaksi, isi tykkäsi. Siispä tämä valkoviiniversio pitää kokeilla, tuo niin paljon muistoja mieleeni jo pelkän kuvauksen perusteella. 

Glögien lisäksi luvassa on mysö samaisesta firmasta mausteinen Crafted Orange Punch-likööri.  Se saa pehmeän, lämpimän mausteisen makunsa Karibian vaaleassa rommissa uutetusta appelsiinista ja kanelista. Makua täydentävät karamelli ja aavistus kaakaota. Rommitotit eivät oikein ole minun juttuni, mutta appelsiininen voisi ehkä olla hyvääkin. 

Lokakuun alussa lähdemme taas sulkemaan mökkiä ja eiköhän Alkon kautta mennä, perinteisesti olemme siskoni kanssa maistelleet vuosikertajuomia kun syysreissu mökille on tehty. Erityisen iloinen olen tuosta alkoholittomasta, pääsemme kerrankin kaikki maistelemaan!

2 kommenttia:

  1. Kauniin tummansininen pullo! Molemmat Loimu-glögit ja liköörikin kuvauksen perusteella kiinnostaa!

    VastaaPoista
  2. oikein mielenkiintoisen oloisia uutuuksia minustakin :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...