Tällä kertaa tein täsmähyökkäyksen kirjastoon, päätin nimittäin lukea kirjan jossa runo on keskeisessä roolissa. Toki muutamassa lukemassani kirjassa on runooja siteerattu, mutta onkohan kirjaa jossa runo olisi keskeisemmässä roolissa kuin Agatha Christien Kymmenen pientä... siis "Eikä yksikään pelastunut". Tämä kirja on muuten vaihtanut nimeänsä ees ja taas. Alunperin kirja ilmestyi vuonna 1940 suomennettuna "Eikä yksikään..." ja vaihtoi sitten nimensä siihen kymmeneen pieneen ja nyt ollaan sitten päädytty käyttämään alkuperäistä nimeä. Hyvä niin, mutta minua kiinnosti mitä runolle on tehty.
Alunperinhän tuo on ollut lastenloru (aika karmiva suoraan sanottuna). Alkuperäisessä versiossa käytetty siis kymmentä pientä englannissa, amerikassa nuo kymmenen lorussa olivat alkuperäiskansan edustajia.
Nykyään ovat suomenkielisessä versiossa kuulema sotilaspoikia (kuten englanninkielisessä uudessa käännöksessä), ruotsinkielisessä versiossa tinasotilaita.
1. Kirjassa muutetaan
Kaikki on niin suhteellista. Osa saarelle tulevista muuttavat sinne työn perässä, kukaan saarelle tulijoista ei sieltä hengissä poistu.
6. Kirja on julkaistu useammassa kuin yhdessä formaatissa
Perinteinen kovakantinen, pokkari, e-kirja, elokuva, televisiosarja...
17. Kirja käsittelee yhteiskunnallista epäkohtaa
No, ei nyt suoranaisesti, mutta U.N Owen on vakaasti sitä mieltä että jotkut rikolliset pääsevät karkuun. Jokainen vieraista on syyllistynyt U.N.O:n mielestä murhaan
23. Kirjassa on mukana meri
Saarella ollaan, Devonin ulkopuolella.
24. Surullinen kirja
Jos kymmenen ihmistä murhataan niin onhan se surullista
26. Kirja kertoo paikasta, jossa et ole käynyt
Fiktiivinen saari, jonka nimeä ei voi mainita, joten en ole käynyt.
31. Kirjaan tarttuminen hieman pelottaa
Täytyy tunnustaa että mietin hetken halusinko pilata kirja, jos runo olisi muutettu ihan oudoksi. Onneksi ei, kyllä se oli tunnistettavissa.
36. Runo on kirjassa tärkeässä roolissa
Oi kyllä.