Suomi 100 v.-juhlaa on jatkunut koko vuoden ja nyt juhlavuosi sitten huipentuu. Olen jo aiemmin katsonut Kinuskikissan sivuilta kaikkea hauskaa Suomi 100 v-teemalla, nuo Suomi-maljat ovat sen verran houkuttelevia, että ne piti toteuttaa jälkiruoaksi. Ilman pastaväriä ei niitä toki yhtä kauniin sinisiksi saa, mutta hyviä olivat siitä huolimatta.
Alkuperäisessä reseptissä on valkosuklaata, minun valkosuklaani katosi mystisesti kassan ja kodin välillä. Siispä korvasin ne Mariannemuruilla. Esteettisesti ei yhtä hyvä valinta, mutta maku oli hyvä.
Suomimaljat
Vaniljavaahto:
4 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
500 g Valio Eila vaniljakastiketta
4 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
500 g Valio Eila vaniljakastiketta
VMariannetäyte:
½ vaniljavaahdosta
2 liivatelehteä
100 g Mariannemurskaa
½ dl vettä
½ vaniljavaahdosta
2 liivatelehteä
100 g Mariannemurskaa
½ dl vettä
Mustikkatäyte:
½ vaniljavaahdosta
3 liivatelehteä
200 g mustikoita
½ vaniljavaahdosta
3 liivatelehteä
200 g mustikoita
Laita mariannetäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Mittaa kerma ja vaniljasokeri kulhoon. Vatkaa vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljakastike. Jaa vaahto kahteen yhtä suureen osaan. Laita toinen osa odottamaan jääkaappiin mustikkatäytteen valmistamista.
Lisää Mariannemurska vaahdon sekaan. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatevesi mariannevaahtoon.
Aseta viinilasit vinoon esimerkiksi leipävuokaan. Kaada täyte lasin reunaa pitkin. Täytä noin puolet lasin tilavuudesta. Nosta vuoka laseineen jääkaappiin ja anna täytteen hyytyä pari tuntia.
Laita mustikkatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Kiehauta mustikat (norovirus kuolee). Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita jälkimmäisen vaahtopuolikkaan joukkoon liivate-mustikkasose. Kaada mustikkatäyte laseihin ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti