Sivut

sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Noitapillin jäljillä

Isänpäivää piti juhlistaa.

Tytöille pistin Facebookissa Maku-lehden reseptin Noitapilli-kääretorttuun. Neitokaiset sitten eilen illalla päättivät lähteä kauppaan, tuossa vaan oli jonkin verran erikoisia raaka-aineita, joita ei meidän lähikaupassa todellakaan ole. Onneksi ovat äitinsä tyttäriä, mitä ei löydy korvataan jollakin muulla.

Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
½ dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta
1 dl perunajauhoa

½ dl murskattuja salmiakkipalloja
Täyte:
2½ dl laktoositonta kuohukermaa
200 laktoositonta tuorejuustoa
½ dl Hagol apteekin salmiakkimikseriä
2 rkl salmiakkipallomurskaa
1 rkl kaakaojauhetta
½ dl sokeria
½ tl suolaa
½ dl vaniljakastikejauhetta

Kuorrutus:
1 dl muscovadosokeria
1 dl laktoositonta kuohukermaa
4 tl murskattuja salmiakkipalloa
2 tl mustaa elintarvikeväriä
½ tl suolaa
½ dl vaniljakastikejauhetta



Lämmitä uuni 225 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon sekaan. Levitä leivinpaperille ja paista noin 7 min. Kumoa paistettu pohja sokeroidulle leivinpaperille. 

Vaahdota täytteen kerma. Lisää mausteet ja tuorejuusto. Lisää kasteikejauhe. Levitä täyte pohjalle ja pyöritä tiukaksi rullaksi. Nosta viileään.

Sekoita kermaan sokeri, salmiakki, väri ja suola. Lisää lopuksi kastikejauhe. Anna levätä viileässä hetki. Levitä kääretortun päälle. Koristele. 


4 kommenttia:

  1. Minäkin näin tämän reseptin jossain ja ajattelin, että pitäisi kokeilla :)

    VastaaPoista