Sivut

maanantai 25. tammikuuta 2016

Sektorikakku

Vietimme ratsastajan syntymäpäivää hieman jälkijunassa.

Kuten neidin tapoihin kuuluu, hän toivoi kolmen suklaan kakkua. Kieltäydyin. olen jo neljä kertaa tehnyt kolmen suklaan kakun neidin synttäreille, oli aika uudistua. Siispä selailin Kinuskikissan sivuja ja siellä nappasin mukaani idean sektorikakkuun

Koska neidin toive kuitenkin oli se "kolme suklaata", päädyin tekemään suklaisen version kakusta. 

Suklainen sektorikakku

Pohja

200 g pipakakkuja
75 g sulatettua voita

Täyte

6 liivatelehteä
4 dl laktoositonta kuohukermaa
500 g suklaavanukasta
250 g maitosuklaata
½ dl vettä

Koristeluun makeisia

Murskaa piparkakut ja sekoita piparimurskaan. Painele seos irtopohja vuoan pohjalle. Käytin ensimmäistä kertaa silikonivuokaa tähän ja se oli oikein näppärä. 

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Vaahdota kerma ja sekoita kermavaahdon joukkoon sulatettu suklaa ja vanukas. Kiehauta vesi, purista vesi liivatelehdistä ja sulata liivatelehdet veteen. Sekoita täytteeseen ja kaada täyte vuokaan piparipohjan päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa yön yli. Koristele.

Meidän kakussa on karkkeina: Pätkis mini, nallekarkkeja, Suffeli Puffeli, vadelmamarmeladi, ranskanpastillit, punssinapit, sekä salmiakkia. 


Sektorkaka

Botten

200 g pepparkakor
75 g smält smör

Fyllning

6 gelatinblad
4 dl laktosfri vispgrädde
500 g chokladpudding
250 g mjölkchoklad
½ dl vatten

Karameller

Krossa pepparkakorna och bland i smöret. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten. Själv använde jag en silikonform, rekommenderar.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden och bland i chokladpuddingen. Smält chokladen och blanda i chokladen i smeten. Koka upp vattnet, krama ur gelatinbladen och smält dem i det heta vattnet. Rör ner gelatinet i smeten. Häll smeten i formen och låt kakan stelna i kylskåp över natten.

Dekorera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti