Sivut

sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Joulun tehtävälista (7.12)

Tänään on hyvä päivä leipoa kakkuja.

Jos pakastimessa on tilaa voi kuivakakkuja leipoa ihan loistavasti pakkaseen odottomaan joulua. Tai voihan kakkua nauttia glögin kanssa ihan arkenakin.

Taatelikakku säilyy muuten ihan ilman pakastintakin useamman viikon. Tai siis niin väitetään. Ei meillä kakut niin kauan säily, ne katoavat.

Itse tein tässä äskettäin piimäkakkua.

Rusinoista en pahemmin piittaa, joten päätin pistää kakkuun manteleita, karpaloita, hassel-, cashew- ja pekaanipähkinöitä. Kas kummaa, saksalaisessa ihmekaupassa on myynnissä juurikin tällaisella sisällöllä varsutettu pussukka. Ja koska tehosekoittimeni meni rikki, ne saivat mennä kakkuun kokonaisina.

Piimäkakku

200 g voisulaa
6 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl soodaa
1 tl jauhettua neilikkaa
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl jauhettua kanelia
3 dl pähkinäseosta
2 dl tummaa siirappia
3 dl Eila Piimää

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää piimä ja siirappi sekä rasva. Sekoita keskenään, älä vaivaa. Kaada taikina vuokaan ja paista n 60 min


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti