Sivut

sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Pikaleipä

Partiolainen on jo muutaman päivän ajan ehdotellut purjokeittoa ruoaksi.

Tänään sitten päätin toteuttaa toiveen, ulkona on talvinen sää, joten keittoa lounaaksi, tietenkin. Ja keiton kanssa maistuu leipä, joten kun olin Hovkonditorn blogissa nähnyt pestoskonssi reseptin päätin inspiroitua. Pistin partiolaisen leipomaan ja ratsastajan pilkkomaan keittoon aineksia. Kuka väittää että ruoanteko on rankkaa? Alkuperäistä reseptiä ei taaskaan seurattu, mutta idea siis varastettu

Pestoskonssit

2 dl pikakaurahiutaleita
2 dl kolmen viljan jauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa (voi jopa ehkä hieman vähentää, riippuu peston suolaisuudesta)
1/4 dl rypsiöljyä
2 tl pestoa
2 dl laktoositonta, maustamatonta jugurttia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää loput aineet joukkoon. Sekoita huolellisesti. Jaa taikina kahteen osaan ja tee kaksi pyöreetä "levyä" leivinpaperille. Paista 225 asteessa n 10 min


Lämmin kiitos ystävälle kuvan upeasta leikkuulaudasta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti