Sivut

tiistai 26. marraskuuta 2013

Siirapille käyttöä

Kerroinkin glögisiirapista.

Maku-lehdessä oli myös resepti kakulle, joka kuului siirapin alle. Tein senkin, joten tässä minun muunnokseni ohjeelle:

Appelsiininen joulukakku

175 g laktoositonta voita
2 dl sokeria
3 munaa
2 luomuappelsiinin kuoriraaste
1 dl maustamatonta laktoositonta jugurttia
4 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
½ tl jauhettua pomeranssinkuorta

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja lisää munat yksitellen.
Lisää jugurtti ja appelsiinien kuoriraaste. Siivilöi sekaan kuivat aineet. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 40 min.

Kun kakku on jäähtynyt kaada päälle glögisiirappia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti