Sivut

sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Pohjanoteeraus

Tässä on viime aikoina leivottu kakkuja.

Meillä isä ja tytär viettävät synttäreitään suhteellisen lähekkäin ja eilen sitten juhlittiin yhteisiä synttäreitä. Näppärää, pääsee äiti helpommalla.

Herralle teimme suklaakakun ja päädyin käyttämään Fazerin tummaa appelsiinisuklaata. En suosittele. Pohjasta tuli kitkerää, mutta vaihtakaa suklaa toiseen, niin pohja on oikein loistava. En nimittäin usko että edes sokerin lisäys auttaa tuohon makuun.

Ostin jo aiemmin tuota suklaata, mutta en koskaan ehtinyt maistamaan, se vaan hävisi. Oletin siis että se oli hyvää. Siskoni kertoi eilen että se on suklaa jota ei ihan hetkessä syö vaan se häviää hitaasti kaapista. Kaipa minun on vielä yksi levy ostettava että pääsen maistamaan sitä ihan kunnolla. Kakkuun en kuitenkaan sitä toista kertaa tunge.

Suklaakakkupohja

225 g voita
2½ dl sokeri
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3/4 dl kaakaojauhetta
2 dl laktoositonta maitoa
200 g suklaata

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää sokerivaahtoon vuorotellen munia, jauhoseosta ja maitoa. Lisää lopuksi suklaanpalaset. Paista 200 asteessa noin 60 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti