Sivut

sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Orakaskeitto

Näin siinä käy kun ei merkitse pusseja kunnolla!

Piti ottaa pakkasesta keltavahveroita. Lupasin uimarille kanttarellikeittoa lounaaksi. Otsin siis pakkasesta pussillisen sieniä ja heitin ne paistinpannulle. Ne osoittautuivat orakkaiksi. Siispä söimme elämämme ensimmäisen orakaskeiton lounaaksi. Ei se nyt kanttarelleja parempaa ollut, mutta syötävää. Paitsi jääprinsessan mielestä, mutta hän ei pidä sienistä.

Kanttarellikeitto orakkailla

reilu ½ litraa esikäsiteltyjä kanttarelleja (orakkaita)
1 sipuli
nokare voita
9 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
valkosipulirouhetta
2½ dl ruokakermaa

Kuulota sipulit ja sekoita joukkoon sienet. Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja valkosipulirouhe. Anna kiehua noin 10 min. Lisää kerma. Kiehauta

Nauti ruisleivän kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti